Hallingdal_Nesbyen_Utleie

Våre tjenester

Hallingdal Museum har utleiemuligheter av flotte lokaler på Nesbyen. Her er det mulig å holde bryllup, konfirmasjon og andre store begivenheter.

Utleie

Utleie av festlokaler og møterom

Vi har lokaler til både store og små begivenheter. Hallingdal Museum-Nesbyen leier ut Tandbergsalen med plass til 90 gjester, og Høvahuset med plass til 30 personer. 

Tandbergsalen

Her er dekketøy, stoler og bord til 90 gjester.  Du har muligheten til å dekke både langbord og runde bord, se bordplasseringene på tegningene ved siden av.

Kjøkkenet i Tandberg består av oppvaskmaskin og kaffetraktere for kantine/storhusholdning, samt komfyr, kjøleskap, fryser og diverse serveringsmateriell.  Bygget har egen handicapinngang, handicaptoalett og separat rom/stue med sittegrupper i eldre stil. 

 

Hallingdal_Nesbyen_Utleie_Bordplassering2

Runde bord med plass til 72 gjester på runde bord, diameter 160 cm.

Bordplassering

I festsalen på Tanderbergbygget er det mulige å anrette med

  • Runde bord med plass til 72 gjester på runde bord, diameter 160 cm.
  • Langbord med plass til 90 gjester

Leiepriser 

Bryllup og større selskap:                   kr 6000,-
Konfirmasjon og begravelser:            kr 5000,-
Mindre møter for lag og foreninger:  kr 1500,- 

Høvahuset

Vi leier ut Høvahuset i perioden 1. april – 1. november.  Lokalet egner seg godt til møter og mindre selskaper.  Utleiedelen består av kjøkken, oppholdsrom og et toalett.  Kjøkkenet inneholder oppvaskmaskin, kaffetrakter, kjøleskap og komfyr.  Her er dekketøy til 25 gjester.

Leiepriser:  

Selskap:                                                   kr 2500,- 

Kontakt: 

E-post: firmapost@hallingdal-museum.no
Telefon: 32 07 14 85 

Hallingdal_Nesbyen_Utleie_Bordplassering1

Langbord med plass til 90 gjester

Digitalt museum og bibliotek

Digitalt Museum

Søk etter bilder i fotosamlingen til Hallingdal Museum her på Digitalt Museum.

Fotosamlingen inneholder ca. 26 000 bilder fra Nes og Hallingdal. Bildene omfatter alt fra gamle glassplater til nyere fargebilder. Alle bildene er scannet og digitalisert av Nes Historielag i perioden 2006-2020. Historielaget har gjort, og gjør, en formidabel innsats for Hallingdal Museum i arbeidet med alle bildene. Stor takk til dem! Du kan søke på navn, sted, navngitte personer, årstall m.m. Vi håper at publikum kan gi tilbakemelding hvis dere finner feil i opplysningene, slik at fotoarkivet blir enda mer fullstendig.  

Takk til alle som har lånt ut bilder til arkivet. Takk til Nes Museumslag som har støttet prosjektet økonomisk. 

Bibliotek 

Hallingdal Museum, Nesbyen har utlån av en del bøker innen lokalhistorie, ulike kulturhistoriske tema og emigranthistorie.  Bøkene kan søkes etter på nett via Hallingdalsbiblioteka. Ta kontakt med museet for utlån. En del bøker er ikke til utlån, men kan leses på museet. 

Venneforeninger

Museumslagene yter museene en stor tjeneste ved å bidra til aktive museum.  Medlemmene er gode støttespillere og medspillere som bidrar til styrket interesse for kulturarvstedene. Her kan du lese om foreningene og deres arbeid; de ser alltid etter nye medlemmer som ønsker å bidra med sin støtte. 

NES MUSEUMSLAG 

Museumslaget i Nes ble stiftet i 1899, samtidig som selve museet ble grunnlagt. 

Nes Museumslag er en venneforening for Hallingdal Museum, avdeling Nesbyen. Hovedoppgaven er å være en støtteforening som hjelper museet der det trengs. 

Lagets medlemmer utfører mange viktige oppgaver gjennom sesongen. Aktivitetene omfatter alt fra praktisk dugnadsarbeid til deltakelse i museets formidling. Den kanskje aller viktigste oppgaven museumslaget har, er å finne håndverkere til sommerens onsdagsaktiviteter. Da er det behov for håndverkere av alle slag som kan skape liv i de gamle stuene. 

Hvis du vil bli medlem i Nes Museumslag kan du sende en e-post til: 

Tonje Myre
E-post: tonje.myre@gmail.com

Anne Ålien Berg
E-post: anneaalien@hotmail.com 

DAGALI MUSEUMSFORENING 

Grunnlegger Gunnar Stensen testamenterte i 1947 museet til bygda Dagali. I realiteten er derfor alle Dagalibeboere eiere av museet. Styret i Dagali Museumsforening fungerer også som redaksjon for årlig utgivelse av Som Daga’lir. 

ÅL MUSEUMSLAG 

Ål Museumslag ligger for tiden i dvale, men det er fullt mulig å delta i arbeidet med å skape et aktivt museum. Ta kontakt med Hallingdal Museum, hvis du ønsker å være med på aktivitetsdager og lignende. 

GOL MUSEUMSLAG 

Gol Museumslag arrangerer årlig barnehagedag for alle kommunens barnehagebarn. De arrangerer også kirkekaffe i anledning utendørsgudstjeneste på tomta til den gamle stavkirka. Den ble i 1884 fraktet på slede til Norsk Folkemuseum hvor den nå står.

HOL MUSEUMSLAG 

Vi i Hol museumslag ønsker å arbeide for å fremme interesse og forståelse for lokale museer og andre kulturminner samt støtte dagens lokale kultur. 

Her i Hol kommune er det mange museer, gamle bygninger og andre kulturhistorisk interessante steder. Det er viktig at de brukes aktivt så mange kan ha glede av dem og at kunnskapen de representerer bevares i lokalsamfunnet. Samtidig er det viktig å ha en arena for aktiv lokal kulturutfoldelse. 

For at bevaring skal gi mening er det viktig at mange forstår og verdsetter kulturminnene. Museenes hensikt er også å bevare kunnskap. Men kunnskap bevares i folks hoder. Det er derfor viktig at den samles, bearbeides og spres. Vi i museumslaget mener dette gjøres best ved lokalt engasjement, ved at det finnes en arena for å dele interesser og kunnskap. 

Vi ønsker også å inspirere til god bevaring. Vi vil være på vakt for å passe på at kulturminnene blir tatt godt vare på og at de blir brukt på en skikkelig måte. Derfor vil vi arrangere foredrag og utstillinger, og turer til andre museer. Vi vil også arbeide for å dokumentere kunnskap som er ved å gå tapt. Vi vil stille opp for kulturminnene og arrangere dugnader. I tillegg vil vi ha det hyggelig og støtte hverandre i felles interesser. 

Vi gleder oss også over støttemedlemmer som bare ønsker å være med av og til og få informasjon om hva som foregår. 

Medlemskontingenten er på kr. 150 for enkeltmedlemmer og kr. 250 for familier. Medlemskapet gir gratis inngang på alle museer i Hallingdal.

Send mail med navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til
E-post: hol.museumslag@gmail.com
 

Eller kontakt Hol Museumslag, ved kasserer Sverre Bry,
Adresse:
Hovsvegen 163
3577 
Hovet
Telefon:
926 55 766