Hallingdal_Nesbyen_Utleie

Våre tjenester

Hallingdal Museum har utleiemuligheter av flotte lokaler på Nesbyen. Her er det mulig å holde bryllup, konfirmasjon og andre store begivenheter. Her finnes du også noen av våre digitale tjenester som bibliotek og digitalt museum.

Digitalt museum og bibliotek

Hallingdal museums fotosamling

Hallingdal museums fotosamling inneholder ca. 26 000 bilder fra Nes og Hallingdal. Bildene omfatter alt fra gamle glassplater til nyere fargebilder. Bildene er scannet og digitalisert av Nes Historielag fra 2006 til nå. Historielaget har gjort, og gjør, en formidabel innsats for Hallingdal Museum i arbeidet med alle bildene. Stor takk til dem! Takk til alle som har lånt ut bilder til arkivet. Takk til Nes Museumslag som har støttet prosjektet økonomisk.

Dagali museums fotosamling er fra 2019 lagt inn som en egen del av fotosamlingen. Dagali museumsforening arbeider her med foto fra /med tilknytning til Dagali.

Du kan søke på navn, sted, navngitte personer, årstall m.m. Vi håper at publikum kan gi tilbakemelding hvis dere finner feil i opplysningene, slik at fotoarkivet blir enda mer fullstendig.

Søk etter bilder i fotosamlingen til Hallingdal Museum og Dagali museum her: Bildearkiv 

For flere fotografier fra Hallingdal, se også:

Gol bygdearkiv / DigitaltMuseum
Hemsedal Bygdearkiv / DigitaltMuseum
Hol Bygdearkiv / DigitaltMuseum

Ål bygdearkiv har også foto, noen få er lagt ut på hjemmesiden deres:

Heim - Ål bygdearkiv (aalbygdearkiv.no)

Digitalt museum

Hallingdal museum har lagt ut mange av sine gjenstander på Digitalt Museum. Lenke til samlingen: Hallingdal Museum / DigitaltMuseum

Bibliotek 

Hallingdal Museum, Nesbyen har utlån av en del bøker innen lokalhistorie, ulike kulturhistoriske tema og emigranthistorie.  Bøkene kan søkes etter på nett via Hallingdalsbiblioteka. Ta kontakt med museet for utlån. En del bøker er ikke til utlån, men kan leses på museet. 

VIPPS
VIPPSnummeret for Hallingdal Museum:
#120599

Utleie

Utleie av festlokaler og møterom på Hallingdal Museum Nesbyen

Vi har lokaler til både store og små begivenheter. Hallingdal Museum-Nesbyen leier ut Tandbergsalen med plass til 90 gjester, og Høvahuset med plass til 30 personer.

Vi har lokaler til både store og små begivenheter. Hallingdal Museum-Nesbyen leier ut Tandbergsalen med plass til 90 gjester, og Høvahuset med plass til 30 personer. 

Tandbergsalen

Her er dekketøy, stoler og bord til 90 gjester.  Du har muligheten til å dekke både langbord og runde bord, se bordplasseringene på tegningene ved siden av.

Kjøkkenet i Tandberg består av oppvaskmaskin og kaffetraktere for kantine/storhusholdning, samt komfyr, kjøleskap, fryser og diverse serveringsmateriell.  Bygget har egen handicapinngang, handicaptoalett og separat rom/stue med sittegrupper i eldre stil.

Bordplassering

I festsalen på Tanderbergbygget er det mulige å anrette med

  • Runde bord med plass til 72 gjester på runde bord, diameter 160 cm.
  • Langbord med plass til 90 gjester

Bryllup og større selskap:                   kr 6000,-
Konfirmasjon og begravelser:            kr 5000,-
Mindre møter for lag og foreninger:  kr 1500,-

Kontakt: 

E-post: hallingdalmuseum@buskerudmuseet.no
Telefon: 32 07 14 85 

Hallingdal_Nesbyen_Utleie_Bordplassering2

Bordplassering: Runde bord med plass til 72 gjester på runde bord, diameter 160 cm.

Hallingdal_Nesbyen_Utleie_Bordplassering1

Bordplassering: Langbord med plass til 90 gjester

Venneforeninger

Museumslagene yter museene en stor tjeneste ved å bidra til aktive museum.  Medlemmene er gode støttespillere og medspillere som bidrar til styrket interesse for kulturarvstedene. Her kan du lese om foreningene og deres arbeid; de ser alltid etter nye medlemmer som ønsker å bidra med sin støtte

NES MUSEUMSLAG 

Museumslaget i Nes ble stiftet i 1899, samtidig som selve museet ble grunnlagt. 

Nes Museumslag er en venneforening for Hallingdal Museum, avdeling Nesbyen. Hovedoppgaven er å være en støtteforening som hjelper museet der det trengs. 

Lagets medlemmer utfører mange viktige oppgaver gjennom sesongen. Aktivitetene omfatter alt fra praktisk dugnadsarbeid til deltakelse i museets formidling. Den kanskje aller viktigste oppgaven museumslaget har, er å finne håndverkere til sommerens onsdagsaktiviteter. Da er det behov for håndverkere av alle slag som kan skape liv i de gamle stuene. 

Hvis du vil bli medlem i Nes Museumslag kan du sende en e-post til: 

Tonje Myre
E-post: tonje.myre@gmail.com

Anne Ålien Berg
E-post: anneaalien@hotmail.com

ÅL MUSEUMSFORENING

Ål Museumslag er eier av bygninger og gjenstander på Ål Bygdamuseum. Ål Museumslag ligger for tiden i dvale, men det er fullt mulig å delta i arbeidet med å skape et aktivt museum. Ta kontakt med Hallingdal Museum, hvis du ønsker å være med på aktivitetsdager og lignende.

 

DAGALI MUSEUMSFORENING

Grunnleggeren av Dagali Museum, Gunnar Stensen testamenterte i 1947 museet til bygda Dagali. Dagali museumsforening ble stiftet i 1948, for å på vegne av bygda Dagali eie og drive Dagali Museum. Dagali museumsforening bidrar ved arrangementer på museet, arbeider med Dagali museums fotosamling, og gir ut årboka Som Daga’lir.

GOL MUSEUMSLAG 

Gol Museumslag arrangerer årlig barnehagedag for alle kommunens barnehagebarn. De arrangerer også kirkekaffe i anledning utendørsgudstjeneste på tomta til den gamle stavkirka. Den ble i 1884 fraktet på slede til Norsk Folkemuseum hvor den nå står.

HOL MUSEUMSLAG

Hol museumslag ønsker å arbeide for å fremme interesse og forståelse for lokale museer og andre kulturminner samt støtte dagens lokale kultur. I tillegg til å være støttespillere på arrangementer ved Hol Bygdemuseum og Dokken i Sudndalen, lager de også egne utstillinger, foredrag og turer til andre museer.

Vi gleder oss også over støttemedlemmer som bare ønsker å være med av og til og få informasjon om hva som foregår. 

Medlemskontingenten er på kr. 150 for enkeltmedlemmer og kr. 250 for familier. Medlemskapet gir gratis inngang på alle museer i Hallingdal.

Send mail med navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til
E-post: hol.museumslag@gmail.com

Eller kontakt Hol Museumslag, ved kasserer Sverre Bry,
Adresse:
Hovsvegen 163
3577 
Hovet
Telefon:
926 55 766