Portåsen bigård
Portåsen

20 juli, 2020

Turmuligheter
Portåsen

21 juli, 2020

previous arrow
next arrow
Slider

Portåsen

Wildenveys rike

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Stiftelsen Portåsen
Portåsveien 85
3050 Mjøndalen

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: 924 62539

E-post:
post@portaasen.no

Om museet

Portåsen i nedre Eiker er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem. Småbruket er i dag et sted for nyskapning innen poesi og lyrikk, og skal være en nasjonal møteplass for forfattere og kunstnere innen feltet. Målet er å stimulere til leselyst og skrivekløe gjennom arrangement, utstillinger og konserter.

Portåsen er først og fremst en idyllisk plass hvor skoleklasser og andre grupper kan ha utflukter for å hygge seg i fine omgivelser. Sett familien, venner eller kollegaer i sentrum for en dag. Arranger en familiesammenkomst, foreningstur eller firmautflukt i Wildenveys rike, og gi alle en opplevelse i kreative og inspirerende omgivelse. Her kan man også se på minner etter dikteren.

Her kan du oppleve utekonserter i Store Amfi, utforske nyrenoverte gårdsbygninger, deriblant våningshuset med spennende lunsjretter basert på lokale råvarer. I poesibiblioteket er det presentasjon av månedens bok og barnas favoritter. Her finnes også et bryggerhus med nyrestaurert bakerovn, og mange turstier i vakre, barnevennlig omgivelser.

Mangfoldige kulturopplevelser og oppdagelser venter, så velkommen til et besøk!

Portåsen_blomster-på-Portåsen-1-4699x3133_c

Hva skjer?

Turmuligheter

«Veiene opp til setervollene var et eventyr, der var Veiabekken, og der var fullt av tjern og bratte stup i skogen, vriene stier, ville kleiver og rennelaup etter tømmer, og det var stillhet og sus og lukt av ...

Portåsen bigård

Portåsen samarbeider med Eiker Birøkterlag om 5 bikuber som vi har på gården. Biene stortrives på Portåsen, her er det mange deilige urter og stauder fulle av nektar så vi får kilovis av gylden honning hver...