Hallingdal_gol_bygdemuseum

Besøksinformasjon - Gol Bygdemuseum

Åpningstider

Fra 01 juli til 14 august har vi åpent med omvisere tirsdag til søndag klokken 11-16, med mulighet til å se inne i husene. Men tunene er selvfølgelig åpne for alle utenom åpningstidene, og omvisning for grupper utenom sesong kan gjøres etter avtale!

Besøksadresse
Skaga vegen, 3550 Gol 
Kart til GOL BYGDEMUSEUM

Telefon: 32 07 14 85

Du kan se alle husene fra Gol Bygdemuseum her på Digitalt Museum. 

Program 2022 / Events and Exhibitions in 2022

Program finner du her.

Om Gol Bygdemuseum

Gol Bygdemuseum ligger på gården Skaga, som er en av de eldste gårdene i Gol. Det er et flott turmål og tunet kan besøkes når som helst. Hverdager i juli måned er husene åpne for omvisning. For grupper er det mulig å bestille omvisning til andre tider.

Den siste bonden på Skaga overlot gården til Hallingdal Høgskulelag, som bygde folkehøyskole her i 1958. Det gamle tunet med innbo ble omgjort til et museum - med stugu, loft, stolphus, låve, staller med trev, eldhus og skåle.

Museet har senere blitt utvidet med badstugu (fra Trondsgard) og kvernhus (fra Brennhovd), stølsbu med fjøs (fra Turhusvollen på Habbeset) og fôrløe (fra Sjauset), og den gamle skolestua fra Grønlio. De fleste husene er fra 1800-tallet, loftet er fra 1750.

Inne i husene finnes det meste av det folk og dyr hadde bruk for på en gård i gammel tid.

Gol museumslag er museets venneforening, og gode støttespillere ved arrangementer.

Faste arrangementer på museet er slåttedagen i juli, og utegudstjeneste på stavkirketomta (mellom museet og Gol kirke) med påfølgende kirkekaffe på museet.