Fortidsminne
Labromuseet - Hvittingfoss

28 juli, 2020

Aktivitetsområdet
Labromuseet

29 juli, 2020

previous arrow
next arrow
Slider

Labro

Museene

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Labromuseene
Lågendalsveien 148
3618 Skollenborg

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: 32 73 34 68

E-post:
post.laagdalsmuseet@buskerudmuseet.no

Om museet

Labromuseene består av Norsk Vassdragsmuseum, Numedalslågens Fløtningsmuseum og Norsk Vegmuseum Region Sør/Buskerud.  Navnet Labro betyr ”brua over Lågen”, og ligger sør for Kongsberg i de naturskjønne omgivelsene ved Labrofossen.

Vassdragsmuseet har tilholdssted i Labro kraftstasjon og er et spesialmuseum med  nærings- og kulturhistorien langs Numedalsvassdraget som hovedtema. Fløtningsmuseet ligger i Damhuset og viser hvordan skogsdriften og tømmerfløtingen i Numedalsvassdraget foregikk. Vegmuseet  har i dag et mål om å presentere veghistorien i Region Sør.

Labroområdet har også en spennende forhistorie, hvor gravhauger viser at det har vært mennesker her helt siden bronsealderen. Nedenfor fossen ligger også et fortidsminne fra bronsealderen, som er enestående på denne kanten av landet - et svaberg med helleristningsfelt, Olsberget.

Velkommen til et besøk!

Labromuseene_Foss

Hva skjer?

Fortidsminne

Helleristningene i Hvittingfoss  Ved Hvittingfoss har vi et fortidsminne fra bronsealderen som er enestående på denne kanten av landet. Nedenfor fossen ligger et svaberg med helleristningsfelt, Olsberget. Her ...

Aktivitetsområdet

På aktivitetsområdet har Vassdragsmuseet bygget modeller av gamle innretninger drevet av vannkraft. Her finner man blant annet en kvern, en stampemølle, et stangfelt og en vannpumpe. ...