Markens Grøde
Markens Grøde
Hallingdal - Nesbyen
Høsttakkefest
Høsttakkefest
Hallingdal - Ål bygdamuseum
previous arrow
next arrow

Hallingdal

Museum

Åpningstider

Hallingdal museum

26.04 - 28.05. 2021Mandag: StengtTirsdag: 9 - 15Onsdag: 9 - 15Torsdag: 9 - 15Fredag: 9 - 15Lørdag: StengtSøndag: Stengt

Besøksadresse

Hallingdal Museum, Nesbyen
Møllevegen 18
3540 NESBYEN

For kart trykk her

For bestillinger:
Tlf: 32 07 14 85

E-post:
hallingdalmuseum@buskerudmuseet.no

Om museet

Hallingdal Museum er en avdeling av Buskerudmuseet, og består av 6 besøkssteder rundt i Hallingdal; Hallingdal Museum Nesbyen, Gol Bygdemuseum, Ål Bygdamuseum, Hemsedal Bygdatun, Hol Bygdemuseum, og Dagali Museum. I tillegg administrerer vi omvisninger i Hol Gamle Kyrkje og Kunstvandring Nesbyen.

Hallingdal Museum Nesbyen er administrativt sentrum for museet, og er åpent hele året. De andre besøksstedene har åpent i sommersesongen – eller etter avtale.

Til sammen har museet 133 antikvariske bygninger og rundt 40 000 gjenstander fra distriktet; bruksgjenstander, klær, tekstiler, kunst og arkivmateriale som avspeiler historien fra middelalderen fram til 1900-tallet. Bygningene kommer fra store deler av Hallingdal, og forteller om bondekultur og næringsliv opp gjennom tidene.

Gjennom ulike arrangementer, temadager og utstillinger legger museet til rette for opplevelser og kunnskapsformidling knyttet til både eldre og nyere tid.

Velkommen til oss!

 

Hallingdal_Jul på museet 29 nov 2014 fotoVH_40 - Copy

Hva skjer?

Høsttakkefest

Det blir høve til å lage (jord)eplekaku og smake nyplukka gulrot, potet med økologisk smør og urter, samt urte- te frå museet. Kl. 13 er det gudstjeneste med barnedåp og utdeling av kyrkjebok til 4- åringar...

Markens Grøde

Vi inviterer publikum inn på museet til ulike aktiviteter. Det blir hesteskyss, kløving med hest til stølen, ysting, kinning av smør,plantefaring av garn, smiing, salg av lokal mat og håndverk, eplepressi...