Slåttedag på Dalen
Sigdal museum - Eikjemarka

7 juli, 2020

Eggedal Mølle
Sigdal museum

16 juli, 2020

previous arrow
next arrow
Slider

Sigdal

Museum

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Sigdal Museum
Museumsveien 6
3350 Prestfoss

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: +47 912 44 330

E-post:
sigdalmuseum@buskerudmuseet.no

Om museet

Sigdal Museum er et sommeråpent distriktsmuseum for Sigdal, Modum og Krødsherad, med et særskilt ansvar for folkemusikk i Buskerud fylke. Museet er et frilufts- og kulturarvmuseum, som ble stiftet i 1940, og gir et godt bilde av byggestil og tradisjoner fra distriktet.

Det kulturhistoriske museet omfatter bygdetunet i Prestfoss, Eggedal Mølle (Tveitensamlingene),  Dalen husmannsplass og Folkemusikksenteret i Buskerud. Plassanebygget (1820-1845) brukes blant annet til formidling av håndverkstradisjoner, og har i tillegg en liten kafé og museumsbutikk.

I magasinbygningen finner du utstillingssaler, gjenstandssamlingen til museet og et lite bibliotek. I 1. etasje har museet to faste utstillinger «musikk til folket», en utstilling med instrumenter og instrumentmakere i Buskerud, og bunad og folkedraktutstilling. Utstillingsrommet har en flott akustikk og kan brukes som konsertlokale. Det er også vekslende temporærutstillinger fra år til år.

Velkommen til et besøk!

Sigdal_thumbnail

Hva skjer?

Eggedal Mølle

Eggedal Mølle – Tveitensamlingene  Norges eneste vassdrevne oppgangssag  Eggedal Mølle ligger under driften av Sigdal Museum, men det er Møllas Venner som holder styringen på Eggedal Mølle. Her...

Slåttedag på Dalen

Slåttedag på Dalen Husmannsplass kl. 12.00-16.00 Det er slåttedag på husmannsplassen Dalen i Prestfoss søndag 1. juli. Husmannsplassen ligger i Eikjemarka langs vestsideveien mellom Kolsrud og Prestfoss, og...