Sigdal_thumbnail

Friluftsmuseet ved Sigdal

Det kulturhistoriske museet består av 14 gamle tømmerbygninger, deriblant et bryggerhus, et sætra, stall, låve, lyua, kjone, gardsmie, stabbur, fjøs og våningshus. Alle bygningene i friluftsmuseet er flyttet hit fra gårdene rundt i bygda og hver og har en unik historie å fortelle.

Husmannsplassen

En husmannsplass i Sigdal. Dalen var en husmannsplass under Eikje. Man vet med sikkerhet at den var bebodd fra 1839. Husmannsplassen ligger i Eikjemarka langs vestsideveien mellom Kolsrud og Prestfoss.

Venneforeningen Dalens Venner holder hus, innbo og innmark ved like og arrangerer den årlig slåttedagen med ljåslåttkonkurranse, husdyr, natursti, veterankjøretøy og landbruksmaskiner. Hjertelig velkommen til flotte dager på Dalens husmannsplass.

Kontaktperson:
Anna Støvern, leder i Dalens Venner
Tlf: 456 05 767

Eggedal Mølle – Tveitensamlingene

Norges eneste vassdrevne oppgangssag
Eggedal Mølle ligger under driften av Sigdal Museum, men det er Møllas Venner som holder styringen på Eggedal Mølle. Her er et fantastisk eksempel på ildsjeler som holder museet oppe og går. Møllas Venner arrangerer et stort åpningsarrangement hvert år, med flere lokale aktører og samarbeidspartnere.

Det er i alt 10 gamle hus på mølleområdet, besøk hjemmesiden til Eggedal Mølle for mer informasjon.

Bestilling ved Sigdal og Eggedal Turistservice
post@sigdal-turist.no
Tlf: 32 71 48 08