Med blikk på bygdene

Med blikk på bygdene


Sigdal Museum

Mange av oss husker tiden før sosiale medier. Det var den gangen nyhetene kom med avisa, som ble levert i postkassa en gang om dagen. Man hadde lokalavisa, og gjerne en av regionavisene i tillegg. I Buskerud «holdt» man Drammens Tidende, Fremtiden og Buskeruds Blad. Og i over 50 år kunne fylkets avislesere glede seg over epistler og petiter fra Sigdal, levert av signaturen «O. O. B–n».

Mannen bak initialene var Ole Olsen Bakken (1903–1976), Sigdal Museums første bestyrer. I sin egen levetid var han mest kjent som journalist. Som 16-åring fikk han sin første sak på trykk i Fremtiden, og med årene ble det hundrevis, om ikke tusenvis, av avisartikler. Bakken skrev gjerne om lokalhistorie, kunst og de mange nyvinningene han opplevde i sin levetid. Men først og fremst skrev han om det daglige liv og om mennesker han møtte.

Med blikk på bygdene tar utgangspunkt i utvalgte tekster av Ole O. Bakken. Det er en utstilling om mennesker og miljøer, om museets første bestyrer og historiene han fortalte. Til sammen forteller de om livet på bygdene gjennom et halvt århundre.

Del innlegget: