folkem.sent.

Våre tjenester

Utleie i historiske omgivelser - med mulighet for overnatting. Stor begivenhet, eller bare et vanlig møte? Vi leier også ut lokaler til din anledning på Folkemusikksenteret. Her kan du også finne informasjon om våre støttespillere, Møllas Venner, eller ta et dypdykk ned i historien om området på Sigdal Museum.

Utleie

Vi kan tilby:

  • Storsalen i 1.et. med plass til ca. 60 stk. Rommet har projektor og lydanlegg.
  • Grupperom i 2. og 3. et., som på dagtid blir brukt av voksenopplæringen.
  • Stue til uformelle møter i 2.et.
  • Kjøkken til rådighet ved utleie med industrioppvaskmaskin.
  • Servise i 3 deler, kaffekopper, glass, vinglass og bestikk er også tilgjengelig.
  • Hvite duker kan vi leie inn til ditt selskap via Modum Asvo.

Senteret har overnatting med lune og trivelige rom, utstyrt med køyesenger, og de fleste med klesskap og vaskeservant. Moderne utstyrt WC og dusj finner du på gangen.

  • Vi har 5 soverom med 4 senger i hvert rom (2 senger er køyesenger på hvert rom).
  • Vi har ekstra madrasser om det er behov for flere overnattingsplasser.
  • Ved overnatting ser vi helst at det er minimum 8 personer som overnatter på grunn av krav om nattevakt.
  • I 2.et. er det et lite hybelkjøkken for de som overnatter.

Ta kontakt for pris og bestilling
E-post: sigdalmuseum@buskerudmuseet.no
Telefon: 912 44 330

Venneforening

Møllas Venner

Eggedal Mølle ligger under driften av Sigdal Museum, men det er Møllas Venner som holder styringen på Eggedal Mølle. Her er et fantastisk eksempel på ildsjeler som holder museet oppe og går. Møllas Venner arrangerer et stort åpningsarrangement hvert år, med flere lokale aktører og samarbeidspartnere. 

Vedr. møllas venner så er det en støtteforening som pr i dag (2015) teller 95 medlemmer og som har en årlig kontingent på kr 100,- og som gir gratis inngang m/omvisning på alle attraksjonene. 

Møllas Venner 

Håkon Frøvold
Tlf: 915 11 949
E-post:hakon@frovold.no 

Sigdal_Bilde_EggedalMølle1

Historier fra arkivet

SIGDAL NIKKELVERK
Hvor dagens Sigdal Museum ligger, var det i årene 1974- 79 nikkelverk. Det ble tatt ut nikkelførende magnetkis fra gruver i grågalten, og denne ble kjørt ned til ei smeltehytte på nikkelverket hvor det ble smeltet om. Nikkelprisene var svært gode på denne tiden, slik at dette var en lønnsom bedrift. Det ble bygget arbeiderboliger ved gruvefeltet og anlagt vei derfra og ned til Prestfoss. 

 

Fra nikkelverket ble det bygget dam over elva og det ble tatt drivkraft fra elva. Det ferdige metallet ble kjørt med hester over til jernbanestasjonen på Krøderen og sendt med toget derfra. I 1877 ble det imidlertid oppdaget store nikkelforekomster i Ny-Caledonia og Canada, og dette medførte sterke prisfall. På kort tid sank prisen til det halve, og det ble vanskelig for Sigdal Nikkelverk å konkurrere. Driften ble innstilt fra 1879.