portåsen_sommerlig

Opplevelser

Opplevelsene står i kø på Portåsen, og vi har mange arenaer for våre begivenheter! Her kan du oppleve utekonserter i Store Amfi, utforske nyrenoverte gårdsbygninger, eller gå en tur i idylliske omgivelser. Portåsen – noe for alle! 

I Wildenveys rike, er ordet fritt. På Portåsen, ønsker vi at du skal ta ordet. Grip det og begrip det, slik at du kan være med å skape både din og Portåsens mye historie. 

Opplev Portåsen

Velkommen til Låven – Portåsens storstue! 

Høyloftet:
Låvens andre etasje domineres av flerbrukslokalet høyloftet. Under skråstilte himlinger, kan du høre konserter, overvære et foredrag eller myldre blant ulike aktiviteter og utstillinger. I amfiet kan du arrangere selskap og bedrifts-workshops for opptil 80 personer.   

Stallrom og fjøs:
I Låvens stallrom og fjøs puster småbrukets originale historie i veggene. Kanskje var gårdens egne arbeidshester med på å inspirere Wildenvey til selv å bli en diktningens, arbeidshest? Her får publikum en mulighet til å oppleve fjøs og stall i original velbevart stand.

Øvrige rom:
Låvens øvrige bygningsareal domineres av prosjektrom av ulike størrelser. Rommene er designet med tanke på fleksibilitet, og er alle egnet til å huse mobile utstillinger samt øvrig flerbruk som minikonserter, kreative skrivestuer o.a. 

Praktisk informasjon

Bygningen er restaurert med respekt for gamle byggetradisjoner, samtidig som fullintegrerte og moderne teknologiløsninger sikrer fleksibel flerbruk. Røyking og eller annen bruk av ild er ikke tillatt inne på Låven, dette gjelder både ved vanlig sesongbruk og ved sluttede selskap.

Det oppfordres til å studere bygningens øvrige sikkerhetsforskrifter og generelle informasjon om rømningsveier ved brann. Informasjon om dette finnes ved Låvens hovedinngang samt på utvalgte og strategisk plasserte steder innendørs.

Ved større, periodiske utstillinger med stor publikumstilstrømning oppfordres det til å utvise god køkultur, eventuelle oppslag og plakater om maks-tid skal følges. 

Tunet

Tunet er Portåsens hjerte. En naturlig møteplass der du kan møte kjente og ukjente for en trivelig prat og kanskje en kopp kaffe.Sørines Kafé har uteservering på tunet og her kan du få servert gode lunsjretter. 

Stauder på Portåsen 

Her finner du en oversikt over stauder som er plantet på Portåsen. Alle plantene er innenfor virkeområdet til prosjektet Plantearven. Utvalget av planter kommer fra Botanisk hage, omliggende gårder, og Lier bygdetun. Totalt er det plantet over 200 stauder på Portåsen. Arbeidet er gjort i samarbeid med Norsk genressurssenter. 

Prosjekt Plantearven 

Historiske planter er en del av kulturhistorien, og i motsetning til bygninger og gjenstander så er plantene levende kulturminner. Mange mennesker har spesielle minner om slike planter. 

Portåsens bigård 

Portåsen samarbeider med Eiker Birøkterlag om 5 bikuber som vi har på gården. Biene stortrives på Portåsen, her er det mange deilige urter og stauder fulle av nektar så vi får kilovis av gylden honning hver august. 

Portåsen-akademiet 

Portåsen-akademiet tilbyr et bredt utvalg av kurs. Hovedsatsingen vil være innenfor litteratur. Vi tilbyr også forskjellige kurs innen kulturfeltet med spesielt fokus på tradisjon og håndverk. Se event kalenderen for kommende arrangement. 

Konsertarenaer

Store Amfi 

Vårt nyetablerte Store Amfi kan romme opp mot 4000 tilskuere. Dette er stedet for de store anledningene, konserter og arrangementer, vinter og sommer. Ta en tur og hør fantastiske artister i et spennende miljø. 

Les mer på:
https://storeamfi.no/ 

Lille Amfi 

I vårt lille utendørs amfi er det kapasitet til ca. 400 publikum. Dette er en flott arena for konserter, høytlesning, arrangementer mm. 

portåsen_amfi