Portåsen_blomster-på-Portåsen-1-4699x3133_c

Besøk oss

Her finner du praktisk informasjon som kan være aktuell ved et besøk hos oss. Mangfoldige kulturopplevelser og oppdagelser venter, så velkommen til et besøk! 

Besøksinformasjon

Program 

Portåsen tar imot gruppebesøk på bestilling alle dager. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på portaasen@buskerudmuseet.no Søndager er vår kafe åpen for publikum, da kan du også besøke våre kunstutstillinger i låven.

Program for 2023
Se vår Facebook-side for oppdatert aktivitetsplan. 

Billettpriser

Voksen: kr. 50.-
Barn:     
kr. 30,-

Kafé og uteområder er gratis for alle.

Ved spesielle arrangementer vil det være egen pris for billett eller evt. gratis entré. 

Mat og museumsbutikk 

Sørines Kafé
Holder åpent i museets åpningstider: søndager kl. 11 - 16.

Sørines Kafé har uteservering på tunet og her kan du få servert gode lunsjretter.  Vi utvikler kafeens tilbud kontinuerlig, og menyen endres med årstider og tilgang til råvarer.

Produktsalg

Portåsen – Wildenveys rike har bøker, lokale produkter og CD-er av og med Herman Wildenvey til salg.

Uteområder

Turmuligheter

Turstier i vakre og barnevennlige omgivelser. Natur og flora tilnærmet uberørt siden dikteren selv tråkket sine barnesko i skogene rundt Portåsen. Gårdstun og idylliske fellesarealer med mulighet for å spise medbrakt mat.  

Det oppfordres til å oppdage Portåsens naturskattkammer gjennom merkede turstier. Her er det ikke større vanskelighetsgrad enn at de færreste vil bli andpustne – i så fall ikke av annet enn de flotte omgivelsene!

Oppdagelsesturer utenfor det merkede turstinettet skjer på eget ansvar.

Omegnen har et rikt flora-liv, spesielt arten orkideer finnes det mange forskjellige av i Portåsens nære omgivelser. Av 34 arter viltvoksende orkideer som finnes i Norge vokser 24 i Nedre Eiker, i områdene rundt Portåsen vil du kunne finne minst 19 av dem. Veya-bekken, sentral for Herman Wildenveys diktning. Husk at orkideer er fredede – plukking er ikke tillatt! 

Naturen rundt Portåsen representerte en evig inspirasjonskilde for Herman Wildenvey. Åkre, blomsterenger, skogteiger og åskammer rammer i dag som i går inn dikterens barndomshjem. Portåsen og naturen rundt fremstår som et evighetens landskapsmaleri – et naturbilde fastfrosset i tiden.

En vandring langs kløverenger og et streiftog inn i skogen og bort til bekken er et "must" under Portåsen-besøket. Hvem vet; kanskje er nettopp din sønn eller datter kongerikets nye dikter-spire, eller kanskje er det deg selv ordene kommer til under din vandring i dikterens fotspor bortetter engene? 

hanna_2

"Veiene opp til setervollene var et eventyr, der var Veiabekken, og der var fullt av tjern og bratte stup i skogen, vriene stier, ville kleiver og rennelaup etter tømmer, og det var stillhet og sus og lukt av granbar og kvae"

Skrevet av Herman Wildenvey i "Nedre Eiker" av Eivind Lillevold (1960) 

Kontakt oss

Ansatte 

Eli Frøvoll Thoresen, stedsansvarlig (i permisjon)

Har daglig driftsansvar for Portåsen. Hun har lang erfaring fra litteratur- og kulturformidling og sørger for at Portåsens arrangementer er av høy kvalitet.

E-post: thoresen@buskerudmuseet.no

Ellen Karoline Heggelund, fungerende stedsansvarlig
Ellen koordinerer alle de grønne prosjektene på Portåsen, som ulike verksteder og arrangementer. Hun står også for det praktiske og pedagogiske arbeidet med skolehagen. September 2023 til juli 2024 er hun også fungerende stedsansvarlig.


E-post:heggelund@buskerudmuseet.no

Thea Ericson Aarnes, koordinator for kulturarrangemeter
Konserter, utstillinger, forestillinger, osv. Thea koordinerer alle de spennende kunst- og kulturopplevelsene du kan få på Portåsen.

E-post: aarnes@buskerudmuseet.no

Ole Hammerborg, kulturmedarbeider og alt-mulig-mann
Ole Hammerborg jobber som kulturmedarbeider og alt-mulig-mann på Portåsen. Hans oppgaver består i hovedsak av å gjennomføre arrangementer og praktiske driftsoppgaver. Han er også en av dem som kjenner livet og forfatterskapet til Herman Wildenvey aller best, og holder gjerne kåseri om temaet.

E-post:  hammerborg@buskerudmuseet.no

Styret i Stiftelsen Portåsen 

Styret i stiftelsen har arbeidet aktivt siden høsten 2007 og består av personer som utgjør en god miks av kompetanse. Under følger en kort presentasjon av styremedlemmene: 

Rolf Bergersen, leder
I tillegg til jobben som styrets leder bidrar Rolf Bergersen mye både på økonomi, strategi og arbeid mot det politiske lokalt, regionalt og nasjonalt. Har ellers vært aktiv i Portåsens Venner siden starten i 1998. 

Espen Andersen, nestleder
Espen Andersen arbeider tett med administrasjonen. Arbeider mye med økonomi/budsjettarbeid og er med på å utforme driftsprofil og driftsrutiner. Er også aktiv i arbeidet mot det politiske miljøet. Har ellers vært aktiv i Portåsens Venner siden starten i 1998. 

Stein Valla, styremedlem
Stein Valla er prosjektleder på det bygningsmessige og for teknisk infrastruktur. Er i tillegg stiftelsens representant i veistyret. 

Ragnhild Grøndahl, styremedlem
Ragnhild Grøndahl jobber med arrangementer og kafe i tillegg til koordinering av det frivillige apparatet. Ragnhild Grøndahl er leder for Portåsens Venner. 

Berit Finne Vestly
Berit Finne Vestly har en bred erfaring innen kulturfeltet og bidrar på mange fronter i styret. 

Inggerd A. Sørensen, styremedlem
Inggerd A. Sørensen har i perioden 2001 – 2011 vært leder for Portåsens egen venneforening, Portåsens Venner. 

Stiftelsen Portåsen
Organisasjonsnummer: 994 650 440