Lauvlia_Hovedbilde

Opplevelser

Her kan du foruten omvisning i sommersesongen, oppleve nye temautstillinger av Th. Kittelsens originalarbeider hvert år. Stabburet og hønsehuset er Barnas Hus med mange spennende aktiviteter. Besøkende får personlig omvisning i kunstnerhjemmet, der guiden forteller om familielivet i Lauvlia og om Kittelsens kunst.

Omvisning

Her kan dere få oppleve Kittelsens eget Soria Moria. Lauvlia er åpent for omvisning i sommersesongen, hvor guiden vil formidle både historiene og atmosfæren fra Kittelsens tid – og ikke minst om Th. Kittelsens kunst. Guidene i Lauvlia er iført sin spesielle drakt som ble laget til åpningen i 1995. Drakten er inspirert av bunaden som ble brukt i Sigdal for 100 år siden, og av Th. Kittelsens bilde "Grautkjerringer" fra 1904.  

Lauvlia, ligger vakkert til ved vannet Soneren i Sigdal, med utsikt til Andersnatten, Båneberget, Eggedalsfjella og Norefjell; motiver som Th. Kittelsen brukte i mange av sine bilder.

Th. Kittelsen kjøpte lia i 1898 og bygget hjemmet Lauvlia. Sammen med sin familie flyttet han inn i sitt eget, nye hjem i 1899, og bodde her i ti år. 

Atelieret ble utformet akkurat slik Th. Kittelsen ønsket. Gjennom det store ateliervinduet kunne han se sitt Soria Moria. Etter hvert ble det flere hus på tunet; stabbur, vedskjul, bryggerhus, fjøs, hønsehus og båthus. Alle husene, bortsett fra fjøset, står som de gjorde i familien Kittelsens tid.

Du vil fornemme atmosfæren og stemningen fra gamle dager når du kommer inn på tunet. Guiden som tar deg med på en omvisning i hovedhuset, vil la deg bli nærmere kjent med Th. Kittelsen som kunstner og som menneske. 

Barnas Hus

lauvlia_barn_maler

Barnas Soria Moria
Stabburet og hønsehuset er Barnas Hus med mange spennende aktiviteter. Her kan du male, lage egne leker, gå en tur på barnas sti, eller følge i Kittelsens fotspor helt opp til "Flya" og bli inspirert til å male et friluftsmaleri.

Ved stabburet, står staffeli, pensler og farger klare til bruk.  Her kan barna la seg inspirere av de samme motivene som Th. Kittelsen malte etter. I det gamle hønsehuset er det klart for å bygge sin egen båt, eller lage andre treleker. 

Gamleveien

Lauvlia_skilt Lauvlia (640x467)

Gamleveien ved Lauvlia
"Gamleveien" er en skiltet kulturvei med kunstnerens motiv. Ta bena fatt og oppdag kulturlandskapet og naturen, som inspirerte kunstneren til å arbeide og bosette seg i Sigdal. Turen gir også et innblikk i forpleiningen av kulturlandskapet og er skiltet med T.Kittelsens motiver. Les mer om gamleveien her