Lauvlia_Hovedbilde

Opplevelser

Her kan du foruten omvisning i sommersesongen, oppleve nye temautstillinger av Th. Kittelsens originalarbeider hvert år. Stabburet og hønsehuset er Barnas Hus med mange spennende aktiviteter. Besøkende får personlig omvisning i kunstnerhjemmet, der guiden forteller om familielivet i Lauvlia og om Kittelsens kunst.

Alle som besøker Lauvlia får en personlig omvisning i kunstnerhjemmet med en av våre dyktige formidlere.
Omvisningen går hver hele time fra kl.11-16 (se Besøk oss).

Hver sesong vises det også en ny utstilling med, eller knyttet til, Kittelsens kunstnerskap. I sesongen 2021 viste vi utstillingen Stemninger med et utvalg av Kittelsens landskapsmotiv og mytiske skildringer som han skapte mens han bodde på Lauvlia. 3. Oktober samme sesong hadde vi også Nasjonalmuseet på besøk med Kittelens verk Langt, langt borte så han noe lyse og glitre (1900) som del av utstillingen Norge rundt med Nasjonalmuseet. Vi kommer nærmere tilbake med programmet for sesongen 2022.

Vi har også flere aktiviteter for barn. I Barnas hus kan barn i alle aldre la seg inspirere av Kittelsens kunst og male eller lage treleker. Visste du at Kittelsen lagde treleker til alle barna mens hans bodde på Lauvlia? På Barnas sti kan forestillingsevnen få fritt utløp ved hjelp av Tom Berres skulpturer som drar en inn i Kittelsens verden. Stien leder opp mot Lauvlias egen trollborg og amfi.

opplevelser lauvlia

Området rundt Lauvlia er alltid tilgjengelig for besøkende. Lauvlia har et romslig uteområde som er ideelt for lek med både husker og hoppetau. Om sommeren kan det kanskje friste med et bad på badeplassen nedenfor huset. Eller hva med en piknik på tunet, en vandring på Barnas sti eller en tur på Gamleveien bak kunstnerhjemmet? Eller ta bena fatt og følg i familiens fotspor fra Lauvlia til Flya. Les mer her - I Kittelsens forspor

Samarbeid med eksterne aktører

Buskerud Teater

Høsten 2021 inngikk Lauvlia en intensjonsavtale med Buskerud Teater.

Buskerud Teater skal sikre og trygge lokal scenekunst i Viken og bistå barn, unge og voksne med kompetanse, virksomhet og rådgivning. De skal også skape forutsigbarhet for kulturarbeidere og arbeide for et inkluderende og mangfoldig scenekunstfelt. Les mer om Buskerud Teater: https://www.buskerudteater.no

Intensjonsavtalens formål er å utrede muligheten for å etablere et flerårig samarbeid, der Lauvlia og Buskerud Teater undersøker møtepunkter mellom formidling av arven etter Kittelsen og teaterkompetanse.

Dette samarbeidet fikk sin oppstart i forbindelse med utstillingen Norge rundt med Nasjonalmuseet på Lauvlia 3.oktober 2021, da Buskerud Teater stod for en sanselig fortellerstund i peisestua med skuespillerne Petter Winther og Herman Bernhoft.

peisstua1
peisstua2
peisstua3