folkemusikksenteret-960x540_c-960x540_c

Arkiv

Folkemusikkarkivet har i dag kontorer og arkiv i Folkemusikksenteret på museumsområdet. Vi har også utleie i historiske omgivelser - med mulighet for overnatting.

Folkemusikkarkivet

Folkemusikkarkivet har ca. 25.000 lydopptak i sin samling. I tillegg er det et omfattende arkiv med bilder, film, avisartikler, noter og gjenstander. Her finnes også bibliotek på nær 500 titler av bøker/tidsskrift relatert til folkekultur (sang, musikk, dans, eventyr, sagn, folkekunst) og lokalhistorisk litteratur. Arkivet rommer også et av landets største samling av publiserte CD-er med folkemusikk.

Arkivsøk

For mer informasjon, kontakt oss!

folkemusikksenteret

Samlingene

Folkemusikkarkivet har ca. 17.000 registrerte lydopptak (musikkavsnitt), og et stort antall innsamlet materiale, anslått ca. 25.000-30.000 opptak totalt. I tillegg er det et omfattende arkiv med bilder, film, avisartikler, noter og gjenstander. Her finnes også bibliotek på nær 500 titler av bøker/tidsskrift relatert til folkekultur (sang, musikk, dans, eventyr, sagn, folkekunst) og lokalhistorisk litteratur. Arkivet rommer også et av landets største samling av publiserte CD-er med folkemusikk (over 1000).

Vi kan tilby

  • Utlån av hardingfeler
  • Landets største samling av publiserte CD-er med folkemusikk
  • Lydarkiv, over 17.000 lydklipp
  • Innspillingsstudio
  • Folkemusikkarkiv og bibliotek
  • Salg av instrumenter/ strenger/ bøker

Henvendelser

Vi anbefaler å gjøre avtale i forkant dersom det er særskilte temaer du er interessert i. Ønsker du kopier fra samlingene, er det meste tilgjengelig for dette. Du kan få lyd- og filmkopier i fysisk format (CD og DVD) eller som digitale filer.

For mer informasjon, kontakt oss:

E-post: post@folkemusikksenteret.no
Telefon: +47 912 43 171

Nettbutikk

Folkemusikksenteret har et stort utvalg av Fanitullen-strenger til hardingfele. Vi selger sett og enkeltstrenger og bøker. Medlemmer av lokallag i Buskerud får 10% rabatt av prisene.

Besøk vår nettbutikk på Facebook, og send bestilling i kommentarfeltet, eller til post@folkemusikksenteret.no.

Opplys i bestillingen hvilken tykkelse som ønskes.

fms_strenger_nettbutikk