Folkemusikksenteret

Om oss

Er du nysgjerrig på folkemusikk og ønsker et dypdykk i våre arkiver? Har dere planer om innspilling? Har du barn som ønsker å lære seg å spille på hardingfele? Ta kontakt med våre folkemusikkonsulenter for avtale. 

Folkemusikksenteret i Buskerud er et kompetansesenter for folkemusikk og folkedans med ansvar for forvaltning og formidling av musikk og dans i regionen.

Folkemusikksenteret holder til i en stor treetasjes laftet trebygning på Sigdal museum i Prestfoss, Viken. Bygningen rommer et større arkiv for norsk folkemusikk, lydstudio, konsertlokale, og flere rom for overnatting, møter og konferanser.

Vi driver et utstrakt formidlingsarbeid med film- og lydinnspilling, konserter og kurs for barn, unge og voksne. Noen eksempler er Talentskolen, et tilbud til unge folkemusikkutøvere i alderen 14-22 år, Folkemusikkverksted for elever i grunnskole og VGS, og Buskerud folkemusikklag sin Barne- og ungdomssamling. Vi driver også formidling av utøvere og kursvirksomhet og har egen nettbutikk for salg av instrumenter og tilbehør.

Besøksinformasjon

Folkemusikksenteret i Buskerud
Museumsveien 8
3350 Prestfoss
Tlf: 912 43 171
E-post: folkemusikksenteret@buskerudmuseet.no

For kart trykk her

Adkomst

Huset ligger i Prestfoss i Sigdal, ca. 1,5 timers kjøring fra Oslo, her kan man spille og kose seg som det passer seg selv og sin produksjon – ta gjerne kontakt for mer opplysninger.

Kontakt oss

Ansatte

_EDS6224

Even Grimelid - Folkemusikkonsulent i Buskerud
Film, studio, arkiv
Tlf: 995 10 641
E-post: grimelid@buskerudmuseet.no

_EDS6235

Åshild Wetterhus - Folkemusikkonsulent i Buskerud
Formidling
Telefon: 996 23 208
E-post: wetterhus@buskerudmuseet.no