hagan 5

Opplevelser

Her kan du få mangfoldige opplevelser gjennom kunstutstillinger, omvisninger og vakre uteområder med gode turmuligheter.

Omvisning

Guiding Galleriet
Klokkeslett:
Hver dag kl. 14.00 (inkl. i inngangsbilletten)
 

Guiding i kunstnerhjemmet
Klokkeslett:
kl. 12.00, kl.13.00, kl.15.00 og kl.16.00

Kunstnerhjemmet stenger kl. 17.00 etter siste guiderunde kl. 16.00. 

guidene i Hagan

Uteområder

Hagan skog- og kultursti 

Du kan vandre i den svenske kunstneren Ernst Josephsons fotspor rundt Åsfossen. Her malte han sin "Strømkarlen". Harriet Backer og Gerhard Munthe malte også i Eggedal. Det er mange tavler om kunst og natur langs stien. Utsikten utover Kunstnerdalen har inspirert malere i flere hundre år. 

hagan gå 2

Lokaler til leie

Uleie av møterom, konferanserom og konsertlokale 

Vi har to flotte gallerirom til leie. 

  • Vi leier ut på dagtid og kveldstid utenom sesongen, og på kveldstid i sesongen fra juni – august. 
  • Vårt møterom i 1. etasje er moderne utstyrt med projektor og internett. Rommet i 2. etasje er spesielt godt egnet for konserter og andre framføringer. 
  • Dersom det er ønskelig vil de som leier hos oss også få en gratis omvisning i galleriet, der vi forteller litt om Christian Skredsvig og om maleriene. Det er også mulig å bestille en omvisning i kunstnerhjemmet til spesial pris..
  • Vi kan servere lunsj, kaffe, kaker og andre forfriskninger fra vår franske Café 1889. 

Ta kontakt for priser og mer informasjon. 

kafe 3

Tidligere utstillinger

Galleriet er i to etasjer med utstillingsrom både i første og andre etasje. Galleriet i andre etasje er forbeholdt Christian Skredsvigs kunst, med skiftende temautstillinger sommer og vinter. 

Årets utstilling 2021

Salonen i Paris 

Salonen i Paris var et begrep for alle kunstnere på slutten av 1800- tallet, også de norske. Det å bli antatt der var en stor ære og en bekreftelse på et vellykket kunstnerskap. Man fryktet det å bli refusé. Men det å vinne en gullmedalje var en nesten uoppnåelig heder og aktelse. Dette oppnådde Christian Skredsvig, som eneste norske kunstner noen gang. Dette førte til at han ble antatt uten juryering ved senere utstillinger. Den franske stat sikret seg gullmedaljebildet Ferme à Venoix (1880-1881). 

Motivet til Ferme à Venoix fant Chr. Skredsvig i Normandie i nærheten av Caen – der det lå en gammel liten landsby som het Venoix. En aften, forteller han i "Dager og netter blant kunstnere", kom han forbi en bondegård, der kyrne ble melket på volden. De sto

å vakkert mot de brune sivtak og husveggenes gamle murer at jeg tenkte: godt, her er noe å male. 

Maleriet ble hentet frem fra glemselen av ekteparet Steinsvik fra Blaafarveværkets som brakte det til Norge og Blaafarveværkets første utstilling i 1978 og ved en senere utstilling som ble kalt "Somrene i Normandie". Siden hang maleriet i vestibylen på Drammen sykehus, frem til det i  1996 ble det sendt tilbake til Frankrike. Der ble det deponert til musée de Normandie. Vi er veldig takknemlige for at vi nå får låne dette flotte maleriet og å kunne vise det frem for publikum i to sesonger her i Galleri Skredsvig. 

Andre malerier som vi viser frem nå i årets utstilling er bl. andre: «Ballade» utlånt fra Lillehammer kunstmuseum, "Blomsterselgerske på Place Clichy", "Sankthansaften på Dælivannet", "Aften på innsjøen", "Vinter. Isfiske på ski" og "Oktobermorgen ved Grez". 

Takk til:
Sparebankstiftelsen DNB og Eckbos legat for økonomisk støtte til innlån av Ferme à Venoix, Normandie, 1881.  

Utlånere:
Den Franske stat 
– Centre national des arts plastiques, Lillehammer kunstmuseum, Orkla ASA, Blomqvist kunsthandel, Grev Wedels plass auksjoner og private utlånere. 

Kuratorer:
Anne 
Vira Figenschou, Kjersti Sissener og utstillingsansvarlig Hege Christina Skredsvig.