Hagan_Bilde_Malekurs1

Formidling

Vær med på sommerens store maleeventyr. Hver sommer farter malere til Eggedal fra hele landet – unge som gamle, nybegynnere som lærde – for å delta på Friluftsskolen, et kurs i klassisk landskapsmaleri.

Malekurs

Friluftsskolen 

Friluftsskolen i Hagan har blitt en tradisjon; i over et tiår har vi arrangert malekurs om sommeren. 

Etter internasjonal karriere, kronet med den franske Salongens gullmedalje, returnerte Christian Skredsvig til Norge i 1885. Han bosatte seg først i Bærum, men flyttet ti år senere til Eggedal. Christian Skredsvig underviste sin Friluftsskole sommeren 1899, etter oppmuntring fra malerinnen Harriet Backer. Hensikten var å undervise i utendørs landskapsmaleri. 

Sommeren 2010 gjenoppstod Friluftsskolen. Hver sommer kan du, som Chr. Skredsvig, male den vakre utsikten fra Hagan med Solevann og Andersnatten i det fjerne. 

Malekursene undervises av Jan-Ove Tuv og Helene Knoop (Nerdrumskolen) i samarbeid med oldebarnet Hege Christina Skredsvig. 

KURSOPPLEGG:

Friluftsskolen er for malere på alle nivåer og aldere. Den eneste forkunnskapen er ønsket om å lære!

Introduksjon for nye elever den første timen, om hvordan man planlegger og starter et motiv (ved blyantskisser). Vi forklarer hensikten med ”redusert palett”, og viser i tillegg fremgangsmåte ved farveblanding, penselbruk, m.m. Motivet er landskapet slik vi ser det fra vollen foran Skredsvigs hjem.

Elevene oppfordres til å male på to motiver løpet av dagen (størrelse: ca 50 x 70 cm). Når vi maler landskap er vi selvsagt avhengige av været! Vi har derfor også en reserveplan, som består i å male etter landskapsstudier (reproduksjoner), stilleben eller interiør. Ta med et-to ekstra lerreter!

Materialliste sendes automatisk ut når du har betalt.
Ta med feltstaffeli!

Lærerene Helene Knoop og Jan-Ove Tuv underviser tre dager hver og gir individuell veiledning til alle deltagere. Vi demonstrerer også på eget maleri hvordan vi kan male det vi ser!

Les mer her om overnattingsmuligheter og tilbud under kursoppholdet her.

Påmelding 2024

To tredagerskurs:

Kurs 1
19.-21. juli (fredag – søndag)
á 3.500,- pr. person

Kurs 2
22.-24. juli (mandag – onsdag)
á 3.500,- pr. person

Gå begge kursene og spar 1.000,-!
Hele Friluftsskolen (fredag – onsdag) – 6.000,- pr. person

PÅMELDING:
malekurstuv@protonmail.com
NB: Friluftsskolen har blitt fullbooket de siste årene.
Meld deg på nå, så du sikrer deg plass på Norges mest tradisjonsrike sommerkurs!

Undervisningstiden er 10 – 15.30 alle dager.