Fossesholm_uteområder

Dette skjer på Fossesholm Herregård

På Fossesholm Herregård har vi mange kulturelle høydepunkt å by på. Her finner du skiftende kunstutstillinger, konserter og forskjellige arrangement gjennom året.

Sommerens kunster: Ida Elisabeth

1. juli – 13. august: Steinfjøset

Ida Elisabeth er født i Drøbak i 1956. Hun har de siste 40 årene malt detaljrike bilder av norske og svenske gamle hus og kulturlandskap. Hun er også kjent for sine dyremotiver.

ida Elisabeth har det siste året latt seg inspirere av norske fyr og deres historie. På sommerens utstilling viser hun fyrbilder fra hele vår langstrakte kyst.

Filtvet fyr
Fulehuk

Utstilling i Stabburet

11. juni – 27. august: Monica Gulbrandsen Robbestad

Monica Gulbrandsen Robbestad maler fargerike fantasi-akvareller under navnet Mokklook. Hun har tegnet og malt hele livet, men startet med Mokklook i 2013.

Monica har jobbet med litt av vært i årenes løp, men det er når hun får svinge malerpenselen og male morsomme Mokklook-figurer i glade farger at hun trives best, av og til med morsomme sitat og visdomsord. Det å få frem smilet til de som ser bildene hennes gjør Monica glad og hun får høre det rett som det er at bildene gjør folk i godt humør.

thumbnail_Monica Gulbrandsen 2

Aktivitetsdager

6., 13., og 20. juli

Endelig ser det ut til at vi kan arrangere aktivitetsdager igjen. Disse dagene vet vi at det er mange som har savnet i koronatiden – det har vi også!!

Sett av torsdagene 6., 13. og 20. juli. Da blir det kjøring med hest og vogn, baking, blomsteroppsetting, snekring, gammeldags håndkvern, veving, quiz m.m

Vi selger is, pølser, vafler, brus og kaffe, men det er også fullt mulig å ta med egen niste. Fri inngang.

thumbnail_IMG_0972

Utstilling i Verkstedet

Guro Hæhre, malerier i Verkstedet.

Hæhre bilde

Eiker Matfestival, en matfestival for hele familien

26. august – 27. august: Her tilbys det opplevelser for både store og små. 

Dette er en arena for produsenter av lokal, kortreist mat. Festivalen er også en møteplass der den norske forbrukeren kan få et lite innblikk i norsk landbruk.

e-post: fossesholm@buskerudmuseet.no

Tlf. 32 25 03 00