Fossesholm - 13x18 (1)

Dette skjer på Fossesholm Herregård

På Fossesholm herregård har vi mange kulturelle høydepunkt å by på. Her finner du skiftende kunstutstillinger, konserter og forskjellige arrangement gjennom året.

Sommerens kunstner, Reidar Kolbrek

Separatustilling i Steinfjøset.
Kolbrek ble født i Hokksund i 1939. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo 1958–62, samt flere studieopphold i Spania, Italia, Danmark og Frankrike. Han debuterte i 1968 i Valencia i Spania og har hatt nærmere 100 separatutstillinger i inn og utland.

Kolbrek arbeider først og fremst i olje og blir gjerne karakterisert som en gammeldags modernist. Han benytter en kraftig koloritt og legger fargene tykt på slik at bildene får en kraftig struktur og relieffvirkning.

Kolbrek maler helst utendørs og motivene er i all vesentlighet hentet fra naturen. Hans fasinasjon for trær og landskap startet i skogene på Eiker som han hadde rundt seg under oppveksten i Hokksund. Etter at Kolbrek flyttet til Rauland har han først og fremst henta sine motiver fra Telemark. Det er framfor alt skogen som opptar han, men også utsikten til vann og fjell, gjerne med gamle lafta Telemarks hus som en del av motivet.

I 1983 startet han også med å male Kristusbilder i store formater. NRK og TV2 har også hatt stor interesse for disse maleriene og laget TV-program om Kolbrek og de religiøse maleriene.

Fossesholm_Kolbrek (1)

Verkstedet, en arena for lokale utøvere
Anne Hartz stiller ut sine arbeider i Verkstedet sommeren 2021.
Anne Hartz begynte for alvor å male i 1986. Hun har 2-årig tegneutdannelse, men har siden gått i lære hos Nils Åmotsbakken, Hans Vold, Oddmund Raudberget og Georgi Kostadnov.

Aktivitetsdager i juli
Hver torsdag i juli er det aktivitetsdag på Fossesholm. Her er det kjøring med hest og vogn, baking, blomsteroppsetting, snekring, quiz, utesjakk, rakettoppskyting, veving med mer. Vi selger pølser, is, brus og vafler, men det er også mulig å ta med sin egen mat. Aktivitetsdagene er gratis.

Prøysen på Fossesholm
3 august. 2021 15 august. 2021
Fossesholm Herregård

Prøysen på Fossesholm 20-årsjubileum! – FLYTTET til 2021

Det lages en flunkende ny kabaret til hver nye sesong av «Prøysen på Fossesholm» med nytt tema og ny tittel, og den passer for alle som liker sang, dans og live musikk – uansett alder.

Billetter finner du på ticketmaster.no eller på tlf: 22 82 81 97.

 

Eiker Matfestival
- en matfestival for hele familien. Her tilbys det opplevelser for både store og små.

Dette er en arena for produsenter av lokal, kortreist mat. Festivalen er også en møteplass der den norske forbrukeren kan få et lite innblikk i norsk landbruk.

dame_saftflasker