Fossesholm - 13x18 (1)

Dette skjer på Fossesholm Herregård

På Fossesholm Herregård har vi mange kulturelle høydepunkt å by på. Her finner du skiftende kunstutstillinger, konserter og forskjellige arrangement gjennom året.

Sommerens kunstner, Reidar Kolbrek

Separatustilling i Steinfjøset.
3. juli – 15. august

Kolbrek ble født i Hokksund i 1939. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo 1958–62, samt flere studieopphold i Spania, Italia, Danmark og Frankrike. Han debuterte i 1968 i Valencia i Spania og har hatt nærmere 100 separatutstillinger i inn og utland.

Kolbrek arbeider først og fremst i olje og blir gjerne karakterisert som en gammeldags modernist. Han benytter en kraftig koloritt og legger fargene tykt på slik at bildene får en kraftig struktur og relieffvirkning.

Kolbrek maler helst utendørs og motivene er i all vesentlighet hentet fra naturen. Hans fasinasjon for trær og landskap startet i skogene på Eiker som han hadde rundt seg under oppveksten i Hokksund. Etter at Kolbrek flyttet til Rauland har han først og fremst henta sine motiver fra Telemark. Det er framfor alt skogen som opptar han, men også utsikten til vann og fjell, gjerne med gamle lafta Telemarks hus som en del av motivet.

I 1983 startet han også med å male Kristusbilder i store formater. NRK og TV2 har også hatt stor interesse for disse maleriene og laget TV-program om Kolbrek og de religiøse maleriene.

Kolbrek 1

Verkstedet, en arena for lokale utøvere
Anne Hartz stiller ut sine arbeider i Verkstedet sommeren 2021.
Anne Hartz begynte for alvor å male i 1986. Hun har 2-årig tegneutdannelse, men har siden gått i lære hos Nils Åmotsbakken, Hans Vold, Oddmund Raudberget og Georgi Kostadnov.

annehartz

                                                                                                                           Anne Hartz

Prøysen på Fossesholm
Vi håper å kunne ønske velkommen til «Prøysen på Fossesholm» i år. Det tas sikte på konserter i uke 40. Følg med på hjemmesiden eller på facebook for oppdateringer.

Det lages en flunkende ny kabaret til hver nye sesong av «Prøysen på Fossesholm» med nytt tema og ny tittel, og den passer for alle som liker sang, dans og live musikk – uansett alder.

Eiker Matfestival, en matfestival for hele familien.
Her tilbys det opplevelser for både store og små.

Eiker Matfestival er dessverre avlyst også i år grunnet usikkerhet rundt koronasituasjonen.

Dette er en arena for produsenter av lokal, kortreist mat. Festivalen er også en møteplass der den norske forbrukeren kan få et lite innblikk i norsk landbruk.

dame_saftflasker

Aktivitetsdager i juli
Etter anbefaling fra helsemyndighetene i Øvre Eiker kommune vil det dessverre heller ikke i år bli arrangert aktivitetsdager på Fossesholm.