Fossesholm_uteområder

Dette skjer på Fossesholm Herregård

På Fossesholm Herregård har vi mange kulturelle høydepunkt å by på. Her finner du skiftende kunstutstillinger, konserter og forskjellige arrangement gjennom året.

Sommerens kunster: Bente Ridder-Nielsen

2. juli – 14. august: Steinfjøset

Å utforske og eksperimentere med ulike maleteknikker, form og farge og skape uttrykk som gjenspeiler liv, LIVSGLEDE og POSITIV ENERGI er Bente Ridder-Nielsen sin visjon.

Bente Ridder-Nielsen var livstruende syk i flere år. Gjennom en lungetransplantasjon i 2013 følte hun at hun fikk livet i gave på ny. Kontrasten fra å ha vært livstruende syk til å få leve og friskne til beskriver hun som en overveldende opplevelse. Dette vendepunktet i livet hennes kommer til uttrykk i maleriene. Som hun sier: «Livsgleden utløser trangen til å "leke" og eksperimentere med teknikker, farger og motiv og resulterer i nye uttrykk i maleriene mine. Fra å ha malt duse, naturalistisk motiv i 25 år tvang det seg fram et behov og en ny uttrykksmåte både i fargevalg og motivene ble mer halvabstrakt.»

Bente Ridder-Nielsens malerier er inspirert av natur og årstider. Hun maler alltid til musikk, og stemning og fargeklang går hånd i hån

Et utvalg av Ridder-Nielsens malerier er digitalisert. Trykkene er av ypperste kvalitet, leveres med autentiseringsbevis og har begrenset opplag. Dette har inspirert henne til å utforske og utvikle teknikker og arbeidsmåter og hun har de siste årene også arbeidet med skulptur og botaniske trykk.

Se Bente Ridder-Nielsens CV her.

thumbnail_Bente RIdder-Nielsen

Utstilling i Verkstedet

5. juni – 31. august: Monica Gulbrandsen Robbestad

Monica Gulbrandsen Robbestad maler fargerike fantasi-akvareller under navnet Mokklook. Hun har tegnet og malt hele livet, men startet med Mokklook i 2013.

Monica har jobbet med litt av vært i årenes løp, men det er når hun får svinge malerpenselen og male morsomme Mokklook-figurer i glade farger at hun trives best, av og til med morsomme sitat og visdomsord. Det å få frem smilet til de som ser bildene hennes gjør Monica glad og hun får høre det rett som det er at bildene gjør folk i godt humør.

Siden 2013 har hun vært med i ”Kunst Elva Rundt , Illustrert en diktbok og malt bilder på bestilling for private kunder og bedrifter. Hun har hatt fargerike Mokklook motiver trykt på alt fra kopper, handlenett, postkort og julekort, som hun har solgt på messer og i nettbutikken sin.

thumbnail_Monica Gulbrandsen Robbestad

Aktivitetsdager

7., 14., og 21. juli

Endelig ser det ut til at vi kan arrangere aktivitetsdager igjen. Disse dagene vet vi at det er mange som har savnet i koronatiden – det har vi også!!

Sett av torsdagene 7., 14. og 21. juli. Da blir det kjøring med hest og vogn, baking, blomsteroppsetting, snekring, gammeldags håndkvern, veving, quiz m.m

Vi selger is, pølser, vafler, brus og kaffe, men det er også fullt mulig å ta med egen niste. Fri inngang.

thumbnail_IMG_0972

Utstilling i Stabburet

2. juli – 14.august: Inger Hoff viser akvareller i Stabburet.

Inger Hoff har malt og studert akvarell siden 1984. Hun har med årene blitt en av landets aller beste akvarell-malere. Inger Hoff har hatt separat - og kollektivutstillinger over hele landet og er kjøpt inn av en rekke private og offentlige institusjoner, bla. Telenor, Storebrand, Aker og Forsvaret. Utsmykning av statsministerens kontor med et bilde i 2004 og utsmykning av statsrådsalen (statsministerens, Akershus festning) med tre store bilder i 2012.

inger hoff

Eiker Matfestival, en matfestival for hele familien

27. august – 28. august: Her tilbys det opplevelser for både store og små. 

Dette er en arena for produsenter av lokal, kortreist mat. Festivalen er også en møteplass der den norske forbrukeren kan få et lite innblikk i norsk landbruk.

fossesholm