Fossesholm_thumbnail

Besøk oss

Velkommen til et besøk på Fossesholm Herregård!
Fossesholm Herregård kan gjerne være turmål for en hyggelig dagstur, eller kan kombineres med andre severdigheter i nærområdet.

Herregårdsomvisning
Besøker du Fossesholm Herregård bør du absolutt ta deg tid til en herregårdsomvisning. Da kan du nyte de vakre interiørene fra 1700-tallet, og høre gårdens sjarmerende historie.

I sommerhalvåret er det regelmessige omvisninger i åpningstiden. Omvisningene er vanligvis på norsk, men omvisning på engelsk kan bestilles. Grupper kan også bestille utenom åpningstider og sesong.

Nedre Buskerud Hjemmefrontmuseum
I annen etasje på Steinfjøset er det bygget opp et hjemmefrontmuseum av høy kvalitet. Her får du krigshistorien i Nedre Buskerud tett på livet og møter "Gutta på Skaugen", våre egne helter fra andre verdenskrig.

Brukskunstbutikk
I vår populære brukskunstbutikk har vi varer du garantert ikke finner andre steder. Over hundre lokale leverandører lager flotte håndarbeider som vi har gleden av å tilby våre gjester. Her finner du gavetips til enhver bursdag og jul.

Kafe
I den gamle pakkhusfløyen er det i dag en liten kafé. Her kan du nyte en enkel lunsj, hjemmebakte kaker eller nystekte vafler. Er det deilig vær kan en ta med maten ut og kose seg på det flotte tunet.

Barn og unge

Dyr på tunet
Hver sommer kommer det dyr til Fossesholm. Dette til glede for både små og store. Vi har sauer, kaniner, kalkuner og morsomme høner. Det kan hende det kommer kyllinger også.

Høyhopping og utkledning
I den gamle tømmerlåven er det et helt rom med høy hvor barna tomler rundt og storkoser seg. I et annet rom i tømmerlåven er det fine kjoler og kapper slik at ungene kan kle seg ut som Fossesholms godseiere.

Skoleopplegg
Vi tilbyr skoleopplegg for grunnskolen. Henvendelse til Fossesholm Herregård, tlf. 32 25 03 00.

Juletid
Vi ønsker å bidra med en koselig førjulsopplevelse for store og små! Vi har i mange år hatt julebutikk i november og desember og har også de senere årene arrangert juleverksted for barn i samarbeid med Eiker Husflidslag.

Kontakt oss
Kontoret er betjent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 15.00.

Fossesholm Herregård - en avdeling under Stiftelsen Buskerudmuseet
Tlf. 32 25 03 00
E-post: fossesholm@buskerudmuseet.no

Andre severdigheter i området

 • Tur med båten MS Eikern
 • Kunstlaboratoriet, Vestfossen. Gangavstand
 • Nøstetangen museum, Hokksund. 10 minutters kjøring
 • Kongsberg med alle sine severdigheter. Vi nevner Kongsberg kirke, Norsk Bergverksmuseum, Lågdalsmuseet. 20-30 minutters kjøring
 • Eidsfoss, det gamle jernverkssamfunnet hvor tiden har stått stille. 20 minutters kjøring langs idylliske Eikern.
 • Blaafarveværket. 30 minutters kjøring
 • Spiralen i Drammen. 20 minutters kjøring
 • Drammens museum. 25 minutters kjøring

Turforslag for grupper

Historisk tur med MS Eikern
For pristilbud, ta kontakt på epost: fossesholm@buskerudmuseet.no

Fossesholm Herregård kan i samarbeid med båten MS Eikern tilby en uforglemmelig dagmed besøk og guiding på Fossesholm Herregård og seiling på Eikern fra Vestfossen til Eidsfoss, med avslutning på Jernverksmuseet på Eidsfoss.

Dere starter på Fossesholm hvor dere får servert rundstykker før herregårdsomvisningen. Det blir tid til å handle i butikken før dere hentes på Fossesholms brygge og seiler oppover Vestfosselva til Fiskumvannet. Her blir dere guidet gjennom historisk landskap hvor dere blant annet passerer Fiskum gamle kirke fra 1200-tallet, Sundhaugen og Hakavik Kraftstasjon fra ca. 1920.
Seilingen tar ca. 3 timer på en av Norges flotteste innsjøer omkranset av vakkert landskap med omfattende fruktdyrking. Ombord på MS Eikern blir det servert reker.
Man ankommer det lille industristedet Eidsfoss utpå ettermiddagen og dere avslutter dagen med en guidet tur på Jernverksmuseet Eidsfoss før hjemreise. 

Smak av Eiker
For pristilbud, ta kontakt på epost: fossesholm@buskerudmuseet.no

Fossesholm Herregård tilbyr i samarbeid med båten MS Eikern  en uforglemmelig dag med besøk og guiding på herregården og seiling på Fiskumvannet fra Vestfossen opp Vestfosselva og Fiskumvannet tilbake til Vestfossen.
Servering på båten:
 • 1 flaske 0,33 ltr. Eplemost fra fruktdyrkere langs Eikern.
 • Brød/kjeks/flatbrød fra Eiker.
 • 2-3 ostetyper fra Eiker Gårdsysteri AS
 • 4 sjokoladekuler fra Sjokoladesalongen AS.
 • kaffe
Vi har skjenkerettigheter for øl, vin og brennevin.
Seilingen foregår i perioden 15. mai til 25. september