Lågdalmuseet_utleie

Våre tjenester

Lågdalsmuseet kan tilby trivelige og spesielle lokaler for grupper, som ønsker unike omgivelser for sine arrangement. Her kan du også lese om venneforeningen, Lågdalsmuseets venner, sin støtte til museets virksomhet.

Utleie av lokaler

Kontakt oss for å leie våre lokaler, vi tilbyr også omvisning i forbindelse med arrangementer. Vi har 3 lokaler tilgjengelig.

Glitre Kafé 

Hovstua

Lågdalmuseet_utleie_GlitreKafe2

Kapasitet: 50 pers.
Glitre Kafé ble bygd i 1930-årene som serveringssted i forbindelse med Lågdalsmuseet og Glitre sommerteater. Nå leies lokalene ut til private selskaper, små foredrag, kulturarrangement etc. Veggene i kafeen har eventyrmotiv malt av Tor Einar Evju. Mulighet for å leie dekketøy. 

Lågdalmuseet_utleie_hovstua2

Kapasitet: Ca. 25 pers. 
Hovstua er ei bondestue fra Ulrikhov i Rollag bygget i 1739. Det er strøm, peis og ellers enkel standard med en uformell atmosfære.

Storsalen

Kapasitet: 150 – 170 pers.
Storsalen er museets storstue og her er det utstilt ca. 80 arbeider av keramikeren Rolf Hansen. Salen er utstyrt med scene, projektor og lerret. Lokalet egner seg til foredrag, seminarer, møter, konserter og kulturelle aktiviteter og enkle selskaper. 

Lågdalmuseet_utleie_Storsalen

Venneforening

Lågdalsmuseets venner 

Lågdalsmuseet trenger gode venner som gleder seg over museets mangfoldige virksomhet og populære arrangementer hele året. Som medlem av Lågdalsmuseets Venner kan du delta i en rekke aktiviteter og få informasjon og invitasjon til foreningens gjøren og laden. 

Du har gratis adgang til museets faste samlinger hele året. I tillegg kommer du gratis inn på alle arrangement som museet har i egen regi, Du får mye igjen for pengene samtidig som du støtter en viktig kulturspreder. Du kan være med å skape et levende museum ved å være aktiv sammen med oss eller du kan være et passivt støttemedlem. 

Lågdalsmuseets Venner treffes først og fremst i foreningens faste tilholdssted, Møllergata 10 i Kongsberg gata på Lågdalsmuseet. Der presenterer vi eksempler på noen av de daglige gjøremålene, slik det var vanlig på bestemor og oldemors tid- og kanskje enda lenger tilbake. Det kan være interiør, håndarbeid, klær, vask og annet- og mat. Vi lager gammeldagse matretter og retter som har gått i glemmeboka og som vekker minner. Smaksprøver serveres til alle som stikker innom. 

Venneforeningen deltar i mange av de ulike aktivitetene på museet. De største og stadig med populære arrangementene er onsdagskveldene i juli, Lågdalsmuseets stor gårds- og håndverksdag og julegata. 

Vi deltar også på andre steder på museet ved disse arrangementene med blant annet baking av brød i vedfyrt bakerovn, håndverkspresentasjoner etc.

Vi stiller også opp som medhjelpere ved andre arrangement i regi av Lågdalsmuseet. For å bli medlem kan du ta kontakt med oss i Møllergata 10 på Lågdalsmuseet under et av disse arrangementene. Du kan også ta direkte kontakt med Lågdalsmuseet eller betale kontingent til  

Kontonr. 2250 17 77386 

kr. 150,- for enkeltmedlemmer eller 
kr. 300,- for familier.   

Husk å merke med navn og adresse. Oppgi gjerne mail-adresse. Bli medlem og vær med du også!  

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!