Venneforeningen
Nøstetangen

27 september, 2020

Skriverparken
Nøstetangen

23 juli. 2020

previous arrow
next arrow
Slider

Nøstetangen

Norsk glassmuseum

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Nøstetangen - Norsk glassmuseum
Stryken 8
3300 Hokksund

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: 904 19 697

E-post:
post@nostetangenmuseum.no

Om museet

Nøstetangen Norsk Glassmuseum, forteller om kulturarven etter Nøstetangen Glasværk, som var Norges første glasshytte (1741-1777).  Her grunnla fremragende kunsthåndverkere fra utlandet, norsk glasshistorie. Nøstetangen Norsk Glassmuseum er Norges eneste offentlige glassmuseum.

Du finner glassmuseet i idylliske omgivelser på Sorenskrivergården i Hokksund. Museet har i dag skiftende utstillinger av norsk og internasjonal glasskunst. I tillegg til utstillinger med forskjellig kunstnere i perioder, er det også årlig seminarer på museet.

På andre siden av tunet ved museet, ligger en glasshytte i den tidligere stallen til Sorenskrivergården. Stedet er åpent for besøkende, og har en utstilling med Nøstetangen Glass. Det blir også produsert andre typer glass her - mange av disse er svært fargerike.

I tilknytning til museets hage, ligger Skriverparken, som er Øvre Eikers 1000-årssted. Den er utviklet til et vakkert parkanlegg ned mot elva. Her er det blant annet noen permanente skulpturer, en fontene med laks og belysning, og spennende lekesteder for barn.

Velkommen til et besøk!

Nøstetangen-e1430210292486_1000x500

Hva skjer?

Skriverparken

I tilknytning til museets hage ligger Skriverparken, som er Øvre Eikers 1000-årssted. Den er utviklet til et vakkert parkanlegg ned mot elva. Her er det blant annet noen permanente skulpturer, en fontene med...

Venneforeningen

Er du interessert i glasskunst og gjerne vil støtte Nøstetangen museum? Vil du gjerne være med å fremme og øke interessen for norsk og internasjonal glasskunst? Da kan du bli medlem av Nøstetangen Glasvær...