
Formidling
I tillegg til de faste skoleoppleggene, kan man også få generelle omvisninger, som kan omfatte de fleste av museenes samlinger. Ved forespørsel kan vi også være behjelpelige med å skreddersy opplegg ut fra spesielle ønsker. Ta kontakt i god tid på forhånd. Det tilbys omvisninger for skoleklasser på Lågdalsmuseet hele året.
Skoleopplegg
Oppleggene er tilpasset gjeldende læreplan og varer fra 1 til 2 skoletimer. Prisen er i hovedsak kr. 10,- for elever i grunnskolen og kr. 15,- for elever i videregående skole. Se det enkelte tilbud for nøyaktige opplysninger om pris. Skolene må selv organisere og betale transport til de ulike avdelingene.
Pedagogiske opplegg
Arkitektur og Stilhistorie - for 8.trinn
Pris kr. 10, pr. elev
Tidsrom: 1. mai – 1. oktober
Byggeskikk/stilhistorie fra 1700- til 1900-tallet.
Utgangspunktet er Sørhovstua fra Rollag, gamle Glitre gård og husene i Kongsberggata. Temaet er stilhistoriske interiør og bygningsdetaljer. Sørhovstua har et bondeinteriør i barokk og rokokkostil med rosemaling. Glitre er innredet med interiør fra renessansen fram til jugendstilen. Stilartene presenteres kronologisk. Elevene får tegneoppgaver i tilknytning til museumsbesøket.
Kontaktperson:
Gry Charlotte Lj. Andersen
Telefon: 32 73 34 68
Lokalhistorie for 5-åringer og 1.trinn
Pris: Kr. 10,- pr. barn
Tidsrom: 1. mai – 1. oktober
Barna blir tatt med til Tangenplassen. Der får de høre om hvordan barn hadde det på en gård i gamle dager. Barna kan også få hoppe i høyet i Tangenlåven. Avslutningsvis kan de få være med på å mate dyrene som er på Lågdalsmuseet. Fra midten av mai til slutten av september er det geiter, killinger, sauer, lam, telemarkskyr, hest, griser, høner og kaniner på museumsområdet.
Kontaktperson:
Ole Jacob Cranner
Telefon: 32 73 34 68
Jul i gamle dager - for 2.trinn
Pris: Kr. 100,- pr. klasse + kr. 10,- pr. elev
Tidsrom: Desember
Elevene får oppleve hvordan julen ble feiret i ei gammel bondestue i Numedal på 1700-tallet og i et staselig byhus i Kongsberg rundt 1900. Vi vil også besøke den gamle krambua. De viktigste temaene i løpet av omvisningen er juleforberedelsene, primstaven, julemat og juledrikke, julebadet, julegaver, overtro knyttet til julen, julenissen og juletreet. Elevene får smake på lefse i bondestua og gammeldags drops i krambua.
Kontaktperson:
Gry Charlotte Lj. Andersen
Telefon: 32 73 34 68