Utstillingsåpning med foredrag: «Hytta: fire vegger rundt en drøm»

Utstillingsåpning med foredrag: «Hytta: fire vegger rundt en drøm»

6. april. 2023 | 15:00
Hallingdal Museum Nesbyen

Velkommen til åpning av fotoutstillingen «Hytta: fire vegger rundt en drøm», med foredrag av antropolog Marianne E. Lien og påfølgende samtale rundt temaet hytte.

Arrangement og utstilling foregår i Tandberg-bygget, Hallingdal Museum Nesbyen. Gratis inngang for alle på åpningsdagen

Om utstillingen:

Norge er et hytteland, der nesten annenhver innbygger har tilgang til minst én hytte. De fleste brukes av slekt og familie, men hva skjer når eierne dør? Skal hytta selges, skal den eies i fellesskap, eller skal den arves av et av barna? Denne utstillingen handler om hvordan hytter skaper slekt og familie, om gjøremål som minner oss om hvem vi var, og de rare små tingene som gir slektninger ‘evig liv’.

Utstillingen er basert på forskningsprosjektet ‘Materialiseringer av slektskap: Livssykluser på norske hytter’ ved Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo.  Den består av fotografier og korte tekster som undersøker hvordan hytta formidler både tvilen og kjærligheten i nære relasjoner. 

Du kan lese mer om prosjektet i boka «Hytta: fire vegger rundt en drøm» som også er til salgs i museumsbutikken.

Ansvarlig for prosjektet er professor i sosialantropologi, Marianne E. Lien.  Hun har bred erfaring fra kulturforskning i Norge, og vil gi et lite innblikk i aktuelle dilemmaer knyttet til hytter, slekt og familie, med særlig fokus på arv, sambruk og sameie.

Utstillingen vil ellers være åpen under museets åpningstider

Foto: Haakon Harris

Del innlegget: