Utstilling: «Rød, alltid alarm» av Volodymyr Filippov

Utstilling: «Rød, alltid alarm» av Volodymyr Filippov

13. august. 2023 | 13:00 12. november. 2023 | 16:00
Portåsen

Bli med på kunstutstillingen «Rød, alltid alarm» av Volodymyr Filippov, hvor kunstneren utforsker betydningen av fargen rød i menneskelig kultur og historie. Utstillingen er et samarbeid med Interkultur Drammen. Utstillingen henger på Portåsen fra 13. august til og med 12. november og er åpen hver søndag fra 11.00 – 16.00.

Utstillingen «Rød, alltid alarm» tar oss med på en dyp utforskning av rød farges betydning i ulike kulturer. Rødt har symbolisert kjærlighet, styrke, energi, mot, aggressivitet, sinne, kamp og krig. Denne utstillingen dykker ned i opprinnelsen av ordet «rød» og dens symbolske bruk gjennom historien.

Rødt representerer det høyeste trusselnivået og behovet for å kjempe for å overleve. Utstillingen tar også opp den pågående krigen i Ukraina og den konstante trusselen om uventet terror. Vi reflekterer over dødens uunngåelighet og muligheten for en plutselig atomkrig som kan ødelegge verden. Besøkende oppfordres til å tenke kollektivt og vurdere sitt ansvar i dette scenarioet.

Rødt har også hatt en betydelig rolle i religion og liturgi, symbolisert Jesu blod, kjærlighet og den treenige Gud. Utstillingen anerkjenner fargens åndelige betydning og dens påvirkning på kulturelle oppfatninger.

Opplev hans verk som er bestilt av anerkjente kunstinstitusjoner over hele verden. Blant annet kultursentre i Frankrike, Moldova, Usbekistan, Tyskland og mange flere. La deg fascinere av Volodymyr Filippovs unike kunstutstilling «Rødt, alltid alarm» og reflekter over den mektige betydningen av rødt i menneskets historie.

Utstillingen åpner 13. august og har ordinær åpningstid på søndager kl 11 til 16.

Del innlegget: