Utstilling med Hayley Joanne Grimmer

Utstilling med Hayley Joanne Grimmer

19. mars. 2023 7. mai. 2023
Portåsen - Wildenveys rike

Hayley Joanne Grimmer er født og oppvokst på en gård i New Zealand, og flyttet til Norge og Mjøndalen i 2005. Før dette bodde hun et år i Costa Rica, og et halvt år i Frankrike. I tillegg til å male, jobber Hayley som butikksjef i bokhandel og har lærerbakgrunn med 12 års erfaring fra å jobbe på ungdomstrinnet.

Hun fikk sin første maleri-kommisjon som 17-åring, og har hatt mange siden – men kunsten har bare vært hobby fram til 2019. Da begynte hun på det som skulle bli tre år på DTK – Det tverrfaglige kunstinstituttet. Her deltok hun på flere skoleutstillinger, deriblant utstilling på Flytårnet Kultursenter september 2021 og avgangsutstilling på Bærum Kunsthall april 2022.

Utstillingen «Elsewhere» er inspirert av dyre- og plantelivet fra de forskjellige stedene Hayley har bodd. Hun blander farger og materialer – alt fra maling og oljepasteller, til blekk og blyanter. 

Noen av bildene viser en del kontraster, adskilte figurer og til og med tropiske vesener blandet med polariske. Her gir Hayley uttrykk for det å integrere seg et nytt sted, men likevel alltid være litt fremmed. Samtidig synes hun det er viktig med litt lekenhet på bildene.

«Jeg er interessert i alt livet som foregår rundt oss, på tross av oss. Både vitenskapelig og som kunstner.» Hayley har vært spesielt inspirert av livet i regnskogene i New Zealand og Costa Rica. «Kunsten min har alltid vært inspirert av det. Jeg maler og tegner både figurativt og abstrakt.»

Utstillingen kan besøkes i Portåsens åpningstid, kl 11 til 16 hver søndag til og med 7. mai. (Stengt 1. påskedag)

Del innlegget: