Utstilling: Dans med oss

Utstilling: Dans med oss

19. juni. 2022 4. september. 2022
Sigdal Museum - Folkemusikksenteret i Buskerud

I sommer kan du oppleve utstillingen Dans med oss på Sigdal Museum – Folkemusikksenteret i Buskerud. Utstillingen presenterer glimt fra dansens historie i Norge, fra Kryllingspringar til twerking. Gjennom videoinstallasjoner, foto og film inviteres publikum til å danse seg gjennom utstillingen.

Dans med oss er en vandrende utstilling produsert av Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim (SFF), og er en del av prosjektet Museene danser. Her vises ulike danseformer og stilarter fra Norge og verden. Under vandringen tar utstillingen lokale former. Ved Sigdal Museum – Folkemusikksenteret i Buskerud er den tilpasset dansetradisjoner i Buskerud og arkivmateriale fra Sigdal Museum og Folkemusikksenteret i Buskerud.

Dans er i høyeste grad en levende tradisjon! Et viktig mål med prosjektet er å vise hvordan det ble danset i Buskerud før – og hvordan vi danser i dag. Gjennom sommeren blir det danseforestillinger med lokale lag og dansegrupper. Folkemusikksenterets danseplatting er nyrenovert for anledningen, med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Dans med oss! er basert på utstillingene i «Museene danser Trondheim». Innholdet i vandreutstillinga er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge (Ringve Musikkmuseum, 2016), utstillinga Livets dans (Sverresborg Folkemuseum, 2017) og utstillinga Dains me mæ (Rockheim-det nasjonale museet for populærmusikk 2017-2018). Museene danser Norge eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, et av Nord-Europas største arkiv. Senteret har som hovedformål å fremme, verne og videreføre norsk folkedans og folkemusik

Del innlegget: