Trekkspillcafé!

Trekkspillcafé!

6. november. 2022 | 18:00
Møllevegen 18, 3540 Nesbyen

Velkommen til Museumssøndag – det blir trekkspillcafé med Håvard Svendsrud og Øivind Farmen

Sted: Tandbergbygget

Pris: 250 kr

To av Norges fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud og Øivind Farmen, har hatt sporadiske opptredener sammen de siste 25 år, både på radio, festivaler og konserter. Høsten 2022 reiser de nok en gang på konsertturné. Denne gang fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør, med i alt 18 konserter. Programmet består av et perledykk i trekkspillmusikken hvor man får oppleve både konsertmusikk og en rekke kjente gammeldanslåter side ved side. Søndag 6. november besøker de to Nesbyen, nærmere bestemt Hallingdal museum.

Svendsrud og Farmen er begge klassisk utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt. I tillegg til den klassiske musikken har de hver på sin kant vært svært aktive innen tradisjonell trekkspillmusikk og andre stilarter.  Siden 2015 har de hver høst reist på lengre Norgesturneer under oppslaget «Trekkspillcafé».

Ved disse konsertene er første avdeling lagt opp som en ”vanlig” konsert, med en blanding av deres duettrepertoar både innen klassisk musikk og tradisjonelt trekkspillrepertoar. I andre avdeling løsnes det ytterligere på snippen og ”veien blir til mens man går” i improvisert samspill, og mulighet for å komme med ønsker fra salen er også til stede. De er selv spente på utfallet, og sier at mange fine ting kan oppstå på en slik måte, samtidig er fallhøyden unektelig større enn med et trygt innøvd repertoar. Vi tror nok imidlertid vi kan garantere at dette vil bli en særdeles underholdende konsertstund med trivelig stemning! 

Del innlegget: