To nye faste medarbeidere på Portåsen!

To nye faste medarbeidere på Portåsen!


Portåsen - Wildenveys rike

Vi starter året med å annonsere hele to nye medarbeidere på Portåsen. Velkommen til oss, Ellen og Thea!

– Vi er så glade for at Ellen Heggelund og Thea Ericson Aarnes takket ja til stillingen vi lyste ut i høst. De vil sammen med oss andre på Portåsen utgjøre et superteam, forteller en storfornøyd stedsansvarlig ved Portåsen, Eli Frøvoll Thoresen.

Satsning på barn og unge

 – Begge har jobbet mye med barn og ungdom, med ulike perspektiver, så tilbudet for denne gruppen skal løftes enda et hakk, forteller Thoresen. Hun utdyper at begge kandidatene har praktisk pedagogisk utdanning (PPU) på CV-en, men utover det tar de med seg ganske så ulik bakgrunn til Portåsen. Ellen Heggelund har mastergrad i økologisk landbruk, mens Thea Ericson Aarnes har danseutdanning fra Kunsthøyskolen, og har jobbet i mange år som forestillingsprodusent innen mange ulike kulturinntrykk, særlig for Den Kulturelle Skolesekken.

– Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer på Portåsen, forteller Thea, som er proppfull av programideer. – Vi skal få til faste barne- og familiearrangementer hver måned, og så gleder jeg meg til å få til noen skikkelig store konserter for både store og små!

Kjent fjes

Ellen skal blant annet videreutvikle den spennende skolehagesatsningen og løfte den «grønne» kulturformidlingen videre:

 – Først ut er arrangementet vi skal ha på Klimafestivalen sammen med Husfliden, 29. januar. Her kan man ta med seg klær som trenger reparasjon, og få hjelp til å fikse dem. I tillegg har vi åpen kafé med klimavennlig mat, forteller hun. For dem som synes Ellen virker som et kjent fjes, stemmer det. Hun har jobbet med hagen og kjøkkenet på Portåsen på timesbasis en god stund allerede:

– Ellen er en drivende dyktig dame, som vi er glade for at vi nå kan ha fast, forteller stedsansvarlig Eli Frøvoll Thoresen.  

– Endelig tre årsverk igjen

I forbindelse med behandling av første kvartalsrapport i juni 2022, fikk Portåsen klare signaler fra et samlet bystyre om langsiktig støtte på et nivå som kan forsvare tre årsverk. Da en av de tre medarbeiderne Portåsen hadde på det tidspunktet valgte å si opp sin stilling, ville hun kun kunne bli erstattet dersom langsiktig støtte ble innvilget.

 – Med de tydelige signalene som ble gitt i juni tok vi sjansen på å lyse ut den ledige stillingen rett etter sommerferien, og etter en grundig prosess kunne vi i høst tilby stillingen til Heggelund og Aarnes, som begge foretrakk å jobbe deltid, henholdsvis 40% og 60%, forteller Thoresen.

– Skuffelsen var derfor stor da vi ikke lå i budsjettet likevel, og gleden enda større da de dyktige politikerne våre snudde seg rundt og fikk oss inn, legger hun til.  – Endelig utgjør vi tre årsverk igjen!

Del innlegget: