Tegneseriekurs for ungdom

Tegneseriekurs for ungdom

5. juni. 2024 | 18:00 12. juni. 2024 | 20:00

Dette kurset går over to dager, 5.juni og 12.juni!

Kursholder Håvard S. Johansen har jobbet som tegneserieskaper og tegner i 20 år, og skal i sommer holde et to-dagers kurs på Portåsen 5 og 12 juni, for aldersgruppen 12-18 år.

Kurset vil fokusere først og fremst på å fortelle med tegninger. Det betyr at du kan ta med idéen din om du vil, eller du kan få hjelp med idéer på kurset. Det bra med å lage tegneserier er at alle kan lage det, så lenge de kan fortelle. Selvsagt er noen flinkere til å tegne enn andre, og dette kan man også få hjelp til på kurset, men man trenger ikke tegne bra for å lage en bra tegneserie, det viktigste er å tegne forståelig!

Så ta med deg fortellerglede og tegnehånda, og kom til Portåsen i juni!

—–

Håvard S. Johansen har laget en skokk med korthistorier i blader som M, Nemi, Tusj og andre, utgitt undergrunnsseriene Pokus, Søppel og Sebastián på 2000-tallet, laget tegneserieromanene STOP.REC.FFWD og Stumtjener, laget albumene Anunnaki og Trolljegeren – Myrdraugen Kommer! del 1. Han har også jobbet med monster design og storyboards for film i filmer som Trolljegeren – som han også var med og skrev, Askeladden-filmene, Troll, Børning-filmene, Gulltransporten, Olsenbanden, Scary Stories to Tell in the Dark, Torden, The Last Voyage of The Demeter m.m.

Han har sin utdanning fra kunstskoler i Oslo (2år) og USA (2år), og Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø (3år). I tillegg startet han opp tegneserielinja på Buskerud Folkehøgskole i 2014, og har også holdt kurs med ujevne mellomrom i biblioteker og skoler på Østlandet.

—–

Kurset er gratis. Oppmøtested i kaféen på Portåsen 🙂

Del innlegget: