Talentskolen i Buskerud 21-22

Talentskolen i Buskerud 21-22


Folkemusikksenteret i Buskerud

Er du i alderen 14-25 år og ønsker å utvikle deg som folkemusiker? Da er Talentskolen i Buskerud en unik mulighet for deg som kveder eller spiller hardingfele!

Hva er Talentskolen i Buskerud?

Talentskolen ved Folkemusikksenteret i Buskerud er et tilbud til unge utøvere på hardingfele og vokal folkemusikk i alderen 14-25 år som har fått begynneropplæring i sitt hjemmemiljø, og som ønsker å utvikle seg som utøvende musikere; gjerne som et første steg på veien mot høyere utdanning innen folkemusikk.

I løpet av 5 helgesamlinger vil elevene få møte profesjonelle folkemusikkutøvere som hver på sin måte formidler sine tradisjoner og spesialfelt. Tre av samlingene foregår på Folkemusikksenteret i Prestfoss, mens den andre og den siste samlinga er lagt til Ål og henholdsvis Storhelg i Hallingdal og Folkemusikkveka på Ål.

Basisen i undervisningen er slåttelæring og sanginnlæring, bueteknikk og fingerteknikk versus sangteknikk og -uttrykk. Elevene får også fordype seg i bl.a. tradisjonskunnskap, folkemusikkteori, arrangering, instrumentkunnskap, formidling og fortellertradisjon. Elevene vil bli kjent med de norske folkemusikktradisjonene samt bruk av folkemusikkarkivene som kilde til egen læring.

Mentale forberedelser til scenisk opptreden, erfaring med innspilling i studio og å spille konserter, er også en del av opplæringen. Studiene vil bli oppdelt i enkeltundervisning, egenøving og mesterklasser.

Helgesamlingene begynner fredag kveld med oppmøte kl. 19.00 og avsluttes på søndag kl.12.00. 

Kursavgift: kr. 1500,-

Bindende påmelding innen 5. september via TicketCo: https://folkemusikksenteret.ticketco.events/no/nb/e/talentskolen_2122

Kontakt oss:
Prosjektlærere: Lars Erik S. Øygarden og Ingrid Lingaas Fossum
Koordinator, Folkemusikkonsulent i Buskerud: Åshild Wetterhus
post@folkemusikksenteret.no 
Tlf.: 912 44 330

Del innlegget: