Strikking: Hobby, husflid og haute couture

Strikking: Hobby, husflid og haute couture

9. september. 2023 | 12:00 17:00
Storsalen, Folkemusikksenteret

Er du glad i å strikke? Da må du ta med deg strikketøyet og finne veien til Sigdal Museum, lørdag 9. september! Vi inviterer til tre inspirerende foredrag, med ulike vinklinger til strikking som historisk og sosialt fenomen.

PROGRAM:

Kl. 12.00:
Kristian Elster: Strikkende nordmann i utlandet

Kristian Elster har strikket siden han gikk på videregående, og i over 40 år har han kombinert sine to hobbyer: reising og strikking. Med bilder og ord vil han fortelle om strikkende menn fra fortid og nåtid, og om sine egne opplevelser med strikketøy rundt om i verden.

Kl. 13.15:
Nina Granlund Sæther: Norske strikketradisjoner

Strikking er en forholdsvis ny håndverksteknikk, som for alvor slo igjennom i Norge på 1700-tallet. Siden har strikking blitt en del av vår nasjonale kulturhistorie og identitet, og vi har strikket både for nytte og fornøyelse. Nina Granlund Sæther er forfatter av boka Norske strikketradisjoner fra 2019, og vil fortelle historien om strikking i Norge gjennom 400 år.

Kl. 14.30:
Per Spook: Fransk vri på norske tradisjoner

Per Spook har en enestående status innenfor norsk mote og design. I nærmere 30 år drev han sitt eget motehus i Paris, og vant oppsikt og anerkjennelse ved å introdusere norske tekstil- og mønstertradisjoner på catwalken. I samtale med Nina Granlund Sæther vil han fortelle om sitt liv som designer og hvordan strikking har vært en inspirasjonskilde for hans virke.

Vi holder åpent til kl. 17.00, med mulighet for å se museets bygninger og utstillinger. Etter foredragene viser samlingsforvalter Henrik Somdal rundt i museets faste draktutstilling.

Tid: Lørdag 9. september, fra kl. 12.00
Sted: Storsalen, Folkemusikksenteret
Pris: Kr. 250, inkluderer alle foredrag og lett servering i pausene.

Det er lov å strikke under foredragene! 😊

Begrenset antall plasser. Vi anbefaler å forhåndsbestille billetter her!

Del innlegget: