Sommerens kunster: Bente Ridder-Nielsen

Sommerens kunster: Bente Ridder-Nielsen

2. juli. 2022 14. august. 2022
Fossesholm Herregård - Steinfjøset

Steinfjøset 2. juli – 14. august

Å utforske og eksperimentere med ulike maleteknikker, form og farge og skape uttrykk som gjenspeiler liv, LIVSGLEDE og POSITIV ENERGI er Bente Ridder-Nielsen sin visjon.

Bente Ridder-Nielsen var livstruende syk i flere år. Gjennom en lungetransplantasjon i 2013 følte hun at hun fikk livet i gave på ny. Kontrasten fra å ha vært livstruende syk til å få leve og friskne til beskriver hun som en overveldende opplevelse. Dette vendepunktet i livet hennes kommer til uttrykk i maleriene. Som hun sier: «Livsgleden utløser trangen til å «leke» og eksperimentere med teknikker, farger og motiv og resulterer i nye uttrykk i maleriene mine. Fra å ha malt duse, naturalistisk motiv i 25 år tvang det seg fram et behov og en ny uttrykksmåte både i fargevalg og motivene ble mer halvabstrakt.» 
Bente Ridder-Nielsens malerier er inspirert av natur og årstider.  Hun maler alltid til musikk, og stemning og fargeklang går hånd i hån

Et utvalg av Ridder-Nielsens malerier er digitalisert. Trykkene er av ypperste kvalitet, leveres med autentiseringsbevis og har begrenset opplag. Dette har inspirert henne til å utforske og utvikle teknikker og arbeidsmåter og hun har de siste årene også arbeidet med skulptur og botaniske trykk.

Se Bente Ridder-Nielsens CV her.

Del innlegget: