Åpning av «Willy Mikkelsen – miljøskaperen og dragartisten»

Åpning av «Willy Mikkelsen – miljøskaperen og dragartisten»

24. september. 2022 | 12:00
Lågdalsmuseet, Kongsberg

I anledning Skeivt kulturår og Kongsberg Pride, vil Lågdalsmuseet hedre Willy Mikkelsen (1928-1984) med en utstilling. Mikkelsen kom fra Kongsberg, og var viktig i den norske homobevegelsen på 1960- og 1970-tallet. Han var sekretær i DNF-48 på 1960-tallet og var også formann i en kort periode. DNF-48 var forløperen til organisasjonen FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

I år er det 50 år siden straffelovens §213 som kriminaliserte seksuell omgang mellom menn, ble avskaffet. Mikkelsen bidro i dette arbeidet. Mest kjent er han nok for den omsorgen han hadde for medlemmene og hans enorme sosiale kapasitet, blant annet som arrangør av sosiale sammenkomster i foreningen. Han var også en pioner innen norsk drag.

Utstillingen blir åpnet av Aasmund Robert Vik, en mangeårig aktivist i skeive organisasjoner som kjente Mikkelsen gjennom DNF-48.

Vi går samlet til paradestart ved Nymoens torg etter utstillingsåpningen. Paraden går fra Nymoens torg til Kirketorget kl. 13.00. Mer om paraden her.
NB: Vi oppfordrer alle til å la bilen stå eller parkere i byen.

Utstillingen vil være ute på friluftsområdet til museet og kan dermed ses også etter åpningen 24. september.

Del innlegget: