Ny utstilling: Tekstilkjærlighet

Ny utstilling: Tekstilkjærlighet

26. mai. 2024 | 12:00 14. juli. 2024

Søndag 26.mai er det endelig klart for ny utstillingsåpning på Portåsen.

🐏 Utstillingen «Tekstilkjærlighet» åpnes kl. 12 denne søndagen.

🥂 Det er fri entré og lett bevertning denne dagen.

☕️ Sørines Kafé er som vanlig åpen fra 11.00 – 16.00.

—–

«Tekstilkjærlighet» handler om kjærlighet til håndverket, til historien og materialene. I denne utstillingen utforsker Unni Østbye Strand håndveving av ull fra gammalnorsk spælsau. Dette er en sauerase med lang historie i Norge. Den er godt tilpasset vår natur og våre tekstiltradisjoner er tilpasset denne ulla. Håndveving er et håndverk som har vært forholdsvis uforandret gjennom mange hundre år. Opplevelsen av tilknytning til historien blir sterk gjennom dette håndverket og gjennom arbeidet sitt ønsker Strand å hedre den lange rekken av vevende kvinner som har gått foran og samlet erfaringer som hun og andre kan bruke i dag.

—–

Unni Østbye Strand er faglærer i formingsfag med to års fordypning i veving. Hun avslutter i disse dager en mastergrad i tradisjonskunst med tema «Den stuttrova sauen, veving av bekledningsstoffer av ull fra gammalnorsk spælsau». Tema for mastergraden er en undersøkelse av historiske tekstiltradisjoner innen veving og utvikling av nye tekstiler for framtida.

—–

Utstillingen står frem til 14. juli (og er å se alle søndager bortsett fra 9.juni). I juli har vi utvidede åpningstider og utstillingen er da også åpen onsdager og torsdager.

Billetter kan kjøpes i Sørines kafé. 

Del innlegget: