Eva Beate Laugerud – hovedkunstner på Villa Fridheim

Eva Beate Laugerud – hovedkunstner på Villa Fridheim


Villa Fridheim

Hovedutstiller Eva Beate Laugerud med utstilling  «Uten tittel forvalterens ansvar»,

Om kunstneren

Eva Beate Laugerud, født 1973.

Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo med bachelor og mastergrad i kunstfag. Bor og arbeider i Øvre Eiker. Medlem i NBK

En gang fikk jeg spørsmålet om jeg brukte konstruksjon som kunstnerisk prinsipp. Jeg liker å bygge, sette sammen, demonterer, sette sammen igjen. Jeg tenker konstruksjon om det er farger, tegning, papp, knuste figurer. Alt handler om å finne balansen i arbeidene.

Min arbeidsprosess har bevisst og ubevisst endret seg de siste årene. Om vi ser oss rundt er det materialer over alt. Det som fanger min nysgjerrighet tas i bruk. Når et arbeid er vist frem – blir det ofte demontert og brukt i nye settinger, og til utvikling av nye ideer. Det er minst like viktig å jobbe bærekraftig på produksjons-planet som det er å vise det tematisk i det kunstneriske arbeidet.

Jeg er en samler, der jeg søker etter utrykk, farger og biter. Dette setter jeg inn i stedenes, objektenes historie og karakter. I utstillingen UTEN TITTEL- Forvalterens ansvar, ønsker jeg å formidle forpliktelsen vi mennesker har til å forvalte vår natur på en bærekraftig måte. Vi kan ikke ødelegge naturen for profitt.

Prosjekter/separatutstillinger i utvalg:

2020                UTEN TITTEL – Don’t overanalyse – you might miss something worth seeing. Separatutstilling ved Nøstetangen Norsk Glassmuseum

2019                 «ALT SOM FINNES I TOMME ROM» prosjekt i samarbeid med Margrethe Loe Elde. Støttet av Norsk Kulturråd  

Deltatt på blant annet Årsutstillingen Norske Kunst håndverkere, November- utstillingen BBK, Østlandsutstillingen, «Contemporary Nowegian Craft» in Istanbul, EgeArt, Izmir Tyrkia, Oslo Ceramics, Galleri Format, Vakre Bord, Bymuseet Frogner Hovedgård, Prosjektrom på Dikemark mm.

Eva Beate Laugerud
Eva Beate Laugerud

Brosyre til utstillingen finner du her.

Del innlegget: