Programmet for første halvår 2023 er klart!

Programmet for første halvår 2023 er klart!


Portåsen - Wildenveys rike

Masse gøy for barn og unge, grønt fokus og konsert med Valkyrien Allstars.

10. mars tjuvstarter programmet når våre lokale helter i Odd Kulverts orkester gjester oss. Med seg har de Helge Mork som skal fremføre dikt, samtidig som Tor Jensen serverer tradisjonskosten pølse i bløyta.

Åpningshelgen for sesongen blir 18. og 19. mars. På dagtid begge dager kan man få se familieforestillingen, utviklet spesielt for Portåsen, «Herman vil den vei». Den blir satt opp hele fire ganger i løpet av helgen. Lørdag samme helg vil utstillingen «Elsewhere» av newzealansk-mjøndølen Hayley Grimmer åpnes kl. 18. Etter å ha fått bobler i glasset kan man bare tusle over tunet inn i kafeen, kjøpe seg ei skål med suppe og noe mer godt til glasset, og bli med intimkonsert med Kaja Gunnufsen. Billetten selges til den nette sum av 250 kr.

Søndag 19. mars er første dag Portåsens kafé og galleri igjen er åpen for sesongen. Med unntak av søndag 1. påskedag holder vi deretter åpent alle søndager ut november måned.

Søndag 26. mars gjester visesang-nestor Jørn Simen Øverli oss med forestillingen «Dikteren er alltid større enn diktatoren». En gjendiktning og tonesetting av dikteren Vladimir Vysotskij. En dikter som deklameres like mye i både Russland og Ukraina. I tillegg til Øverli opptrer jazzsangeren Siril Malmedal Hauge og Zakarias Øverli. Forestillingen starter kl. 14, så det kan veldig fint kombineres med en søndagstur på Portåsen.

Denne våren er vi særlig stolte av å kunne presentere en drøss av gratis familiearrangementer, med profesjonelle kunst- og kulturutøvere. Nevnte «Herman vil den vei» er først ut. Palmesøndag inviterer vi til eggjakt, såing av karse og pølsebål. 16. april vil musikkgruppa Lekerommet holde forestillingen «Kyllingen som ikke kunne synge». I forbindelse med Vårmarkedet 21. mai vil forfatter Marit Ertzeid fortelle om «Småkryp for småbarn», og 4. juni vil vi i samarbeid med Eikerrock presentere en gratis barne- og familiekonsert med musikkgruppa TOGET.

Av videre program for et voksent publikum tilbyr vi 8. mai et kompostkurs på kveldstid. Det er gratis og har maks kapasitet til 15 deltakere, så vi har derfor påmelding.

Årets sommerutstilling blir med den anerkjente billedkunstneren fra Drammen, Ragnar Sten. Vi inviterer til åpning med lett bevertning, søndag 14. mai kl 13.

Den store konserten i dette halvåret blir med Valkyrien Allstars. De er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen.

Mer informasjon om arrangementene blir lagt ut her på nettsidene og på vår Facebookside, så snart vi har det klart.

Del innlegget: