På grunn av Korona-situasjonen i Viken er alle besøks-steder i Buskerudmuseet helt stengt for publikum, foreløpig frem til 25. april.

Nøstetangen_glasskip2

Opplevelser

Nøstetangen norsk glassmuseum forteller historien om norsk glassproduksjon fra 1700-tallet og frem til i dag. Vi har skiftende utstillinger av norsk og internasjonal glasskunst. Museet formidler kulturarven i norsk glassproduksjon gjennom 275 år. Dette skjer ved hjelp av informative tekster, bilder, spennende historier og selvfølgelig - en stor samling glass

Fast utstilling

Museets faste utstilling viser et utvalg glass fra Nøstetangen, Hurdal, Gjøvig, Hadeland, Høvik, Randsfjord og Magnor. Senere studioglasshytter er også representert. 

Nøstetangen Glasværk (1741-1777) ble grunnlagt av Christian VI av Danmark-Norge og utviklet seg til å bli et av de ledende i Europa. Det ble etablert i Hokksund og satt i drift ved hjelp av en glasshyttemester fra Thüringen. I 1756 klarte Nøstetangen, etter omfattende industrispionasje i England, å fremstille det populære blykrystallet. Produksjonen i Hokksund ble lagt ned i 1777 og flyttet til Hurdal. 

Uteområder

Skriverparken 

I tilknytning til museets hage ligger Skriverparken, som er Øvre Eikers 1000-årssted. Den er utviklet til et vakkert parkanlegg ned mot elva. Her er det blant annet noen permanente skulpturer, en fontene med laks og belysning og spennende lekesteder for barn.

Glasshytta

Glasshytta ble stiftet i 1990 for å blåse glass etter modellene fra gamle Nøstetangen 1741 – 1777. I dag er det en travel liten glasshytte med butikkutsalg i den gamle Sorenskrivergården. Her kan en se glassblåserne blåse glass i gammel stil og i moderne fargerike design.

Nøstetangen_fargerike_glass