Lauvlia_barn maler utsikt, beskj

Besøk oss

Lauvlia ligger vakkert til ved vannet Soneren i Sigdal, med utsikt til Andersnatten, Båneberget, Eggedalsfjella og Norefjell. Kunstnerhjemmet besøkes med guide som viser deg alle rom i det rikt dekorerte hjemmet, samt årets utstilling i atelieret.
Omvisning hver hele time fra 11-16.

Besøksinformasjon

Åpningstider 

Lauvlia er åpent for grupper på bestilling fra starten av mai -  slutten av september.  Dette inkluderer omvisning i kunstnerhjemmet. For barn inkluderer det i tillegg laging av egen båt og maling på staffeli. Ta kontakt via mail: lauvlia@buskerudmuseet.no

Åpningstider høsten 2021 
14. august - 3. oktober
Åpent lørdag og søndag kl 11-17.

I ukedag åpent for grupper på bestilling til post@lauvlia.no /tlf 32712407.

For bestilling 
For å forhåndsbestille grupper/ besøk utenom sesong og faste åpningstider.

Telefon: 32 71 24 07  
Mobil: 952 79 723 
E-post: lauvlia@buskerudmuseet.no

Billettpriser

Voksne:                                             kr. 120,-
Barn - også grupper:                     kr.    80,-
Grupper fra 15 personer:              kr. 100,-
Familiebillett 2 voksne 2 barn      kr 350,-

Alle lekene_lauvlia

Museumsbutikk – et minne fra Lauvlia

Museumsbutikken ligger i det huset som opprinnelig var Bryggerhuset på Lauvlia.

I museumsbutikken finner du produkter tilknyttet Kittelsens kunst.

Vi har et stort utvalg av reproduksjoner i str. 30x40 og et par i str. 50x70. Det er også mulig å bestille reproduksjoner med ramme.

Vi har et stort utvalg bøker av og om Th. Kittelsen. Blant Th. Kittelsens egne bøker har vi følgende titler: «Folk og trold», «Fra livet i de smaa forholde», «Fra Lofoten», «Løgn og forbandet digt», «Smeden og bageren», «Soria Moria Slott», «Svartedauen», «Jomfruland» og «Troldskap». Andre bøker vi har om Th. Kittelsen er: «Th. Kittelsen – Askeladd og troll» skrevet av Arnhild Skre, «Fra Lauvlia til våre hjerter», «En samling med tanker og streker» skrevet av Kjersti Sundt Sissener, «Hvad er livet? – Satirekunstneren» og «Tirilil Tove» skrevet av datteren Ingrid Kittelsen Treider.

Vi har enkle kort, doble kort med konvolutt og mini kort med konvolutt med ulike motiver. Andre produkter som vi har er bl. annet: brett, slikkepotter, puslespill, notatbøker, hyttebøker, skjærefjøler, servietter, fyrstikker, kortstokk med 55 ulike motiver, brilleetui, håndklær, fargeblyanter, magneter, nøkkelringer og mye mer, alle med motiver av Th. Kittelsen.

Vi selger også kopier av Th. Kittelsens originale treleker som han lagde til sine barn og som ble produsert hos Husfliden. Det er Inger Lise Rust som lager disse lekene for Lauvlia.

Velkommen til en hyggelig handel.

Ingas kjøkkenvindu

Ingas kjøkken

«En kvinne som er god av gemytt og blod. Hun er sin mann og herre en krone krans med ære.»

Denne teksten stå på innsiden av døren inn til peisestua. Selve døren fikk Th. Kittelsen kjøpt på en av nabogårdene til Sole, mens familien bodde der. Teksten passer veldig godt til Th. Kittelsens kone Inga.

Fra Ingas kjøkkenvindu kan du få kjøpt lokalproduserte varer fra Eventyrsmak. Vi har Bringebærsaft fra Bjerkerud bær på Noresund og vi har følgende produkter fra Bakke gård på Simostranda Snipp, kling, trollsnurrer og Ingas Bringebærsnipp. Oppskriften på Ingas Bringebærsnipp kommer fra Inga Kittelsens egen kokebok som befinner seg på Lauvlia og som da Bakke gård produserer.

Vi har også nystekte vafler som serveres med rømme og hjemmelaget bringebærsyltetøy.

Ingas vaffel

Ellers har vi kaffe, te og et lite utvalg is til varme sommerdager.

Til grupper kan vi ta imot bestilling på vaffel og/eller baguetter med ost og skinke.

Lauvlia ligger i naturskjønne omgivelser med en flott utsikt og et stort uteområde. Flere benker og sittegrupper er plassert i området, flere også under tak.

Velkommen til en smaksopplevelse

Is plakat