På grunn av Korona-situasjonen i Viken er alle besøks-steder i Buskerudmuseet helt stengt for publikum, foreløpig frem til 25. april.

Lauvlia_barn maler utsikt, beskj

Besøk oss

Lauvlia ligger vakkert til ved vannet Soneren i Sigdal, med utsikt til Andersnatten, Båneberget, Eggedalsfjella og Norefjell. I bryggerhuset er det museumsbutikk med salg av kunstreproduksjoner, tre-leker og produkter med Kittelsens motiver. Vi har også matservering, skiltet kulturvei og badeplass. 

Besøksinformasjon

Åpningstider 

Lauvlia er åpent for grupper på bestilling fra starten av mai -  slutten av september.  Dette inkluderer omvisning i kunstnerhjemmet. For barn inkluderer det i tillegg laging av egen båt og maling på staffeli. Ta kontakt via mail: lauvlia@buskerudmuseet.no

Sesongåpning søndag 13. juni
Åpent lørdager og søndager fra 22. mai – 13. juni kl: 11-17

Åpent alle dager fra 14. juni – 13. august kl: 11-17

Åpent lørdager og søndager fra 14. august – 26. september

For bestilling 
For å forhåndsbestille grupper/ besøk utenom sesong og faste åpningstider.

Telefon: 32 71 24 07  
Mobil: 952 79 723 
E-post: lauvlia@buskerudmuseet.no

Billettpriser

Voksne:                                             kr. 120,-
Barn - også grupper:                     kr.    80,-
Grupper fra 15 personer:              kr. 100,-
Familiebillett 2 voksne 2 barn      kr 350,-

Alle lekene_lauvlia

Museumsbutikk – et minne fra Lauvlia

Museumsbutikken ligger i det huset som opprinnelig var Bryggerhuset på Lauvlia.

I museumsbutikken finner du produkter tilknyttet Kittelsens kunst.

Vi har et stort utvalg av reproduksjoner i str. 30x40 og et par i str. 50x70. Det er også mulig å bestille reproduksjoner med ramme.

Vi har et stort utvalg bøker av og om Th. Kittelsen. Blant Th. Kittelsens egne bøker har vi følgende titler: «Folk og trold», «Fra livet i de smaa forholde», «Fra Lofoten», «Løgn og forbandet digt», «Smeden og bageren», «Soria Moria Slott», «Svartedauen», «Jomfruland» og «Troldskap». Andre bøker vi har om Th. Kittelsen er: «Th. Kittelsen – Askeladd og troll» skrevet av Arnhild Skre, «Fra Lauvlia til våre hjerter», «En samling med tanker og streker» skrevet av Kjersti Sundt Sissener, «Hvad er livet? – Satirekunstneren» og «Tirilil Tove» skrevet av datteren Ingrid Kittelsen Treider.

Vi har enkle kort, doble kort med konvolutt og mini kort med konvolutt med ulike motiver. Andre produkter som vi har er bl. annet: brett, slikkepotter, puslespill, notatbøker, hyttebøker, skjærefjøler, servietter, fyrstikker, kortstokk med 55 ulike motiver, brilleetui, håndklær, fargeblyanter, magneter, nøkkelringer og mye mer, alle med motiver av Th. Kittelsen.

Vi selger også kopier av Th. Kittelsens originale treleker som han lagde til sine barn og som ble produsert hos Husfliden. Det er Inger Lise Rust som lager disse lekene for Lauvlia.

Velkommen til en hyggelig handel.