Barnas hus
Lauvlia

25 juli, 2020

Slider

Lauvlia

Th. Kittelsens kunstnerhjem

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Lauvlia – Th. Kittelsens kunstnerhjem
Theodor Kittelsensvei 1
3350 Prestfoss

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: (+47) 32 71 24 07  

E-post:
post@lauvlia.no

Om museet

Lauvlia var hjemmet til kunstneren Theodor Kittelsen (1857-1914). Kunstnerhjemmet ligger som en idyllisk oase og venter på besøk.

Th. Kittelsen er en av Norges mest folkekjære kunstnere og er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og stemningsfulle malerier av folk og troll, dyr og landskap. Kunstnerhjemmet er i dag det mest personlige minnesmerke vi har etter Theodor Kittelsen. Alle som besøker Lauvlia får en personlig omvisning i kunstnerhjemmet. Samtidig som du besøker en kunstutstilling, er du også gjest i familien Kittelsens hjem.

Kunstnerhjemmet har mye å by på for både store og små: kulturhistorie, kunsthistorie, vakre bilder, en rekke barneaktiviteter og spennende historier om levde liv for rundt 100 år siden. Både ute og inne finner du fortsatt Th. Kittelsens egne utskjæringer og malte motiver.

Velkommen til et eventyrlig besøk!

Lauvlia_Hovedbilde

Hva skjer?

Barnas hus

Ved stabburet, som er Barnas hus, står staffeli, pensler og farger klare til bruk. Her kan barna la seg inspirere av de samme motivene som Th. Kittelsen malte etter. Og i det gamle hønsehuset er det klart for...

Gamleveien

Ta bena fatt og oppdag kulturlandskapet og naturen som inspirerte kunstneren til å arbeide og bosette seg i Sigdal. Turen gir også et innblikk i forpleiningen av kulturlandskapet og er skiltet med T.Kittelsens...