Julen 2020
Lågdalsmuseet

24 desember. 2020

Sommersesong
Lågdalsmuseet

26 juli. 2020

previous arrow
next arrow
Slider

Lågdals

Museet

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Lågdalsmuseet
Tillischbakken 8-10
3613 Kongsberg

For kart trykk  her

For bestillinger:
Tlf: 32 73 34 68 

E-post:
post.laagdalsmuseet@buskerudmuseet.no

Om museet

Lågdalsmuseet er et distriktsmuseum for kommunene Øvre Eiker, Kongsberg, Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal. Museet består av 32 bygninger, blant annet flere Numedalstun og ei trivelig Kongsberggate med krambu, bergmannsstue og skolestue.

Lågdalsmuseet ligger på gamle Glitre gårds verneverdige løkkeområde, kun fem minutter unna bykjernen i Kongsberg. Gården er bergstadens best bevarte bergembetsmannshjem, og er i dag innredet med staselige interiør etter flere viktige historiske personer fra byen. Norges eneste bevarte tårnlåve ligger her, og i sommersesongen beiter det tradisjonelle husdyrraser på løkkene.

Hovedbygningen huser Lille galleri og mange forskjellige utstillinger, deriblant lokal folkekunst- og kunsthåndverk, Rolf Hansen Keramikk til glede, gamle butikker og verksteder. Her finner du også Norges eneste spesialmuseum for briller og optikk.

Det er en rekke aktiviteter, arrangement og mulighet for omvisninger på museet hele året!

Velkommen til et besøk!

Lågdal_thumbnail

Hva skjer?

Sommersesong

I sommersesongen beiter det tradisjonelle husdyrraser på løkkene....

Julen 2020

I år avlyser vi Julegate-arrangementet 1.søndag i advent på grunn av pandemien og smittevern, men vi pynter til jul på museumsområdet.  Vi har imidlertid bestemt oss for å pynte i husene, henge opp girland...