Markens Grøde
Hallingdal - Nesbyen

3 oktober. 2020

Høsttakkefest
Hallingdal - Ål bygdamuseum
previous arrow
next arrow
Slider

Hallingdal

Museum

Åpningstider


Mandag: StengtTirsdag: StengtOnsdag: StengtTorsdag: StengtFredag: StengtLørdag: StengtSøndag: Stengt
Slider

Besøksadresse

Hallingdal Museum, Nesbyen
Møllevegen 18
3540 NESBYEN

For kart trykk her

For bestillinger:
Tlf: 32 07 14 85

E-post:
firmapost@hallingdal-museum.no

Om museet

Stiftelsen Hallingdal Museum er et kulturhistorisk friluftsmuseum for Hallingdal og en avdeling av Buskerudmuseet. Museet består av 133 antikvariske bygninger og 40 000 gjenstander fordelt på 6 museer i naturskjønne omgivelser: Hallingdal Museum - Nesbyen, Gol Bygdemuseum, Hemsedal Bygdatun, Ål Bygdamuseum, Dagali Museum og Hol Bygdemuseum.

Samlingene består av bygninger, gjenstander, klær, tekstiler og annet arkivmateriale som avspeiler historien fra middelalderen fram til 1900-tallet. Bygningene kommer fra store deler av Hallingdal og forteller om bondekultur og næringsliv opp gjennom tidene.

Her er det ulike tilbud, som vekslende utstillinger, en permanent draktutstilling, aktivitetsdager, fortellerteater og aktivitetsområder. Det er laget et lite fløteanlegg for barn, som i følge med voksne, kan fløte små tømmerstokker ned gjennom elvefaret. Dere kan vandre på stien I Gudes fotspor, som går gjennom gamle Nes og opp langs fossene på museumsområdet. Her kan du se hvor kunstneren Hans Gude fant flere av sine motiv.

Gjennom ulike arrangementer, temadager og utstillinger legger museet til rette for opplevelser og kunnskapsformidling knyttet til både eldre og nyere tid.

Velkommen til Hallingdal Museum!

Hallingdal_Jul på museet 29 nov 2014 fotoVH_40 - Copy

Hva skjer?

Høsttakkefest

Det blir høve til å lage (jord)eplekaku og smake nyplukka gulrot, potet med økologisk smør og urter, samt urte- te frå museet. Kl. 13 er det gudstjeneste med barnedåp og utdeling av kyrkjebok til 4- åringar...

Markens Grøde

Lørdag 3.oktober kl 12-16 arrangerer Hallingdal Museum Nesbyen tradisjon tro » Markens grøde». Vi inviterer publikum inn på museet til ulike aktiviteter. Det blir hesteskyss, kløving med hest til stølen, ...

Slåttedag

Bli med på ljåslått og hesjing! Kanskje kan du dette fra før eller du har lyst til å lære? Velkommen skal du være!...