Sømkurs – UTSATT

Sømkurs – UTSATT


Veien Kulturminnepark

Veien Kulturminnepark inviterer til «Romer- og folkevandringstids -søm og draktkurs» med Astri Bryde.
På grunn av den pågående smittesituasjonen, har sømkurset dessverre blitt utsatt. Forhåpentligvis vil kurset kunne gjennomføres høsten 2021. Følg med på våre hjemmesider, eller sosiale medier for ny dato.

De fleste har en formening om hvordan klærne i vikingtiden så ut, men hvordan kledde vikingenes forfedre seg? På dette kurset lærer du om mote og draktskikk i de første 5 århundrene i vår tidsregning. Da som nå ville man ta seg godt ut, og vakre stoffer og flotte smykker var viktig når man kledde seg fint.

Astrid Bryde har sydd og laget klær siden hun var liten og alltid hatt en sterk interesse for søm, stoffer og kleskonstruksjon. De siste årene fordypet seg i vikingtidens draktskikk og holdt en mengde sømkurs, og med vikingtiden godt under huden har hun det siste året kastet seg over draktskikk og kleskonstruksjon, stoffer og sting fra den eldre delen av jernalderen også.

På kurset lærer du:
– Litt om funnbasert drakt fra folkevandringstid og romertid
– Om tekstil-typer og drakt tilbehør som for eksempel smykker
– Et utvalg stingtyper brukt i den perioden – Å ta mål og lage basismønster til serk/ kjole/ kjortel m.m,
– Klippe til og begynne å sy et plagg basert på tekstilfunn fra folkevandringstid eller romertid.

Dette er et 12 timers helgekurs og foregår på Veien Kulturminnepark og koster 1200 kr. Kurset vil bli arrangert i henhold til gjeldene smittevern og restriksjoner.

Send mail til helland@buskerudmuseet.no for påmelding og spørsmål.

Del innlegget: